dilluns, 9 de novembre del 2009

Lessions



Segons les últimes investigacions els xics i xiques que sols practiquen tenis i no realitzen cap dels altres esports tenen més riscos a lessionar-se i si era el tenis la professió que volien realitzar aleshores la deurien d’abandonar.

El doctor Neeru Jayanthi, director del comité educatiu de la Societat Internacional de Tenis i Medicina ha inspeccionat aquest problema a 519 jugadors durant un determinat temps als EEUU i ha vist que l’equip de tenis demana més del que el cos d’un xiquet pot donar i uns quants van abandonar el torneig.

Les lessions més freqüents a aquestos casos són les lessions musculars, dislocacions de la cadera, tendinitis etc. Però la menys freqüent és l’anomenat colze de tensita deguda a la mala postura alhora d’agafar la raqueta. Es van fer analitzacions a deportistes com Roger Federer el qual pasava de 16 a 20 hores practicant aquest deport i si es lesionaba a algun torneig tenia més posibilitats de retirar-se d’un proxim torneig.


Neeru Jayanthi creu que els pares dels xics i xiques que tinguen lessions practicant aquest deport no deuen de ser pressionats per seguir competint i deixar que fagen repós.




Font d'informació

1 comentari:

  1. Degut als anys que porte en el món del basket, fins i tot he arribat a entrenar a un grup de xiquets, he pogut observar en diferents equips l'exigencia que alguns entrenadors demanen als seus jugadors, de vegades, de tant sols 8 o 9 anys. Crec que aquet és un fet que per a res millora el desenvoluoament del jugador, sino que sols el presiona i el fa sentir malament quan les coses no li han eixit be.
    Pert tant, tant entrenadors com pares no durien oblidar que els seus fills practiquen un esport per divertir-se i per portar a terme una serie d'activitats saludables per a la salut però en cap cas en categories inferiors li se deu d'exigir al jugador un rendiment més alt del que pot assolir

    ResponElimina