diumenge, 22 de novembre del 2009

Violència infantil

Després d’un estudi realitzat per un grup de psicòlegs a més de 1.300 alumnes entre 11 i 16 anys de la Comunitat Valenciana, s’ha arribat a la conclusió que quests fan el que faça falta per aconseguir popularitat, encara que siga a costa dels seus companys, com afirma l’autor de l’article: “quan som adolescents volem sentir-nos importants dins del nostre grup d’amics, per la qual cosa activem totes les nostres habilitats amb la finalitat de millorar la nostra reputació i sentir-nos significatius”.




Els denominats “matons”, que són els més populars de classe, també són els que més sols se senten, i tenen l’autoestima més baixa i menor satisfacció amb les seues vides. Aquests són els que utilitzen l’agressivitat per a integrar-se als grups, ser més respectats, etc. Per a evitar accions com aquestes es recomana que donen bon exemple des de la família i l’escola.

Però no tota la violència és física, també esta la psicològica, que és més treballada i invisible, per tant costa més de captar ja que passa més desapercebuda que la física. Alguns dels exemples són: marginar a companys impedint que participen en les decisions del grup, inventar rumors falsos, insultar-lo...



Existeix una relació entre els comportaments psicològicament agressius i la percepció que té l’alumne sobre la seua reputació social, i s’ha demostrat que es més evident en les xiques que en els xics.

Enllaç notícia original: http://www.elmundo.es/elmundosalud/2009/11/06/psiquiatriainfantil/1257517669.html

1 comentari:

  1. Jo opine que tota aquesta gent, la qual margina, maltracta a altres nens, deuria de ser més tractats per la mateixa familia, ja que això pot ser un dels factos que pot influir. Segurament el nen ho farà per atraure més l'atenció tant dels pares com dels professors, amics etc.
    Per la meua part opine que es un text prou ben redactat, una mica curt, ja que havera pogut posar un poc més sobre la seva opinió. Per tot lo demés ben narrat.

    ResponElimina