dilluns, 30 de novembre del 2009

Les ungles, víctimes de manicures agressives

Avui en dia, un factor de bellesa per el que es preocupen les dones son les ungles, ja que, volen dur-les perfectes per a lluir-les, però això no vol dir que ens descuidem de la cura d'aquestes. Si la manicura no és realitzada d'una forma adequada poden sorgir problemes com infeccions, malformacions o taques blanques i agreujar afeccions com la psoriasi. Així ho han afirmat especialistes de l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia.

Hi ha divers tipus de manicura, però podem dir que dos de les manicures que poden resultar mes agressives i produir reaccions a les ungles són la que consisteix a retirar la cutícula cap endarrere i l'altra que és la que llima la superfície de les ungles per damunt per a reduir la seva grossor.

Segons ens han contat especialistes, a l'empentar la cutícula cap a enrere s'està estrenyent just en el lloc on es forma l'ungla nova, pel que pot creix malament, en forma de solcs o depressions transversals. És el que es coneix com línies de Beau. Aquestes línies no solen aparèixer fins a tres setmanes desprès d'haver-se realitzat la manicura, però no és una data fixa, ja que, el creixement de les ungles és diferent per a cada una d'elles.


Quant fem la manicura el que fem és agredir aquest plec de la pell, encarregat de recobrir i protegir l'espai entre l'ungla i la carn, llavors el que passa és que al separar-lo de la làmina unguial, entra aire en la matriu, i també microbis, i l'ungla es torna més fràgil, degut a aquesta practica agressiva apareixen les taques blanques i fins i tot infeccions. Peró no és tot, fins i tot poden contagiar-se berrugues si el material no està esterilitzat o be si hi ha ferides, es poden infectar. Els especialistes afirmen que quan es redueix la grossor de l'ungla aquesta es torna fràgil i perd la duresa, es torna més permeable i es reblaneix.

A més dels efectes negatius que pot tindre la practica de manicures agressives, cal afegir-li que les laques que s'utilitzen també poden tenir efectes secundaris, encara que protegeixen les ungles poden portar productes que produixquen efectes a zones com els ulls o algun tipus d'al.lèrgia.



En conclusió, no cal fer un us excessiu de manicures ni laques perquè poden produir alteracions a les ungles o la pell, i també agreujar malalties com la psoriasi.


-Font d'informació: clicà aquí
-Altres fonts d'interés:
.Psoriasis en les ungles
.Les infeccions a les ungles

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada