dimarts, 17 de novembre del 2009

Últimes novetats contra el càncer de mama


En un futur pròxim a cinc anys, apareixerà un xip del tamany d’una tarjeta de crèdit que ajudarà a fer revisions més contínues i menys doloroses per a les dones, amb el fi de controlar el càncer de mama. Aquest nou invent es deu als abanicos de la biomedicína, bioquímica i la biotecnología, que faràn un progrés en el nivell de salut de la comunitat mundial.

En el tractament d’aquestes patologías el temps és crucial, per això han estat estudian sobre aquest tema i han conseguit un mètode més ràpid i menys dolorós que el que s’utilitzava abans. Per a tenir un continu seguiment i evaluació d’un pacient, és necessàri coneixer freqüentment el nivell hormonal del teixit mamari. A més, també es requerix una extracció de cantitats grans de teixit mamari, la qual cosa provoca molt de dolor a la paciente i s’ha d’esperar molt de temps per a tenir els resultats.

Però un grup de científics de la Universitat de Toronto ( Canadá), ha arribat a la solució, es a dir, ha creat un procediment mitjançant el qual es detecta el nivell d’estrògens durant el tractament contra aquest tipus de càncer, cosa que farà més ràpid i menys dolorós aquest tractament.
Els resultats han sigut publicats a la revista "Science Translational Medicine".
“La detecció hormonal mitjançant el chip permetrà un tratctament més precís per al càncer de mama”

Aquest sistema té el tamany d’una tarjeta de crédit, i oferix els resultats pocs minuts després d’agafar la mostra. Aquesta prova consisteix en agafar una xicoteta quantitat de teixit mamari, i el seu funcionament es basa en l’anàlisi de la mostra mitjançant un procés de purificació i separació de la part hormonal. Per això, s’analitza de manera digital el moviment de les mostres líquides impulsades per un corrent elèctric.

La rapidesa i la facilitat d’aquest procés permetrà una major obtenció de mostres i amb més freqüència, la qual cosa implicarà un seguiment més senzill i precís.

Després d’observar l’eficàcia d’aquest xip, es preveu que es podrà utilitzar en diferents camps de la salut de la dona.
Aquest video no està en castellà però mostra l'anàlisis d'una neoplasia maligna:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada