dilluns, 16 de novembre del 2009

El canvi físic, la principal por de les dones amb VIH

Les dones amb VIH (dones seropositives) reconeixen que viuen amb por davant la discriminació social, laboral, familiar, sexual i mèdica. La majoria de les seropositives noten que el tractat mèdic és deficient, ja que noten por en els metges davant la possibilitat de que els puguen transmetre l’ infecció.

Un dels factors que incrementa el risc de ser estigmatitzades és el canvi físic que experimenten per culpa de la medicació i que porta a algunes d’ elles a deixar els fàrmacs, per a que no s’ adonen de la seva malaltia. La lipodistròfia (distribució anormal de la grassa corporal) és un defecte secundari dels antirretrovirals que afecta a un 65.6% d’ aquestes pacients. Però aquesta medicació si s’ abandona pot tindre conseqüències greus, per això els experts estan buscant el tractament adequat per a poder recolzar-les i que es troben bé amb elles mateixa.
  • Sentiment de culpa

Les pacients amb VIH senten un sentiment de culpa.
Aquestes emocions són fruït de l’ interiorització de la visió negativa que té la població i que elles expressen mitjançant la culpa o la vergonya. Aquests sentiments produeixen por a l’ hora de mantindre relacions sexuals i afectives o a mirar-se a l’ espill.
La maternitat i la menopausa aquestes dones ho converteixen en dubtes i pors.

Notícia original

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada