diumenge, 15 de novembre del 2009

La prevenció agresiva de l´osteoporosi reduirà dràsticament les fractures.

Les fractures de cadera són un dels problemes que més mortalitat té hui en dia. L’osteoporosi es una infermetat de l’esquelet caracteritzada por un descens de la massa òsea, amb un deterioro de la microarquitectura del teixit ossi i un augment de la fragilitat dels ossos.

S´ha publicat un treball en “Journal of Bone & Joint Surgey” on l´autor principal és el cirurgià ortopèdic Kaiser Permanente. La solució segons l’estudi seria que els cirurgians ortopèdics adoptaren un paper més actiu en el tractament d’aquesta infermetat.En el treball s’observa que sols el 20% que han tingut fractures d’osteoporosis, han rebut tractament per a millorar la seva densitat de massa òsea.

L’any 2002 l’organització Kaiser Permanente va fer un examen en EEUU. Es va poder observar que l’ús anual d’escàner DXA i el nombre de pacients que cada any recibia tractament amb fàrmacs anti-osteoporosis havia augmentat considerablement. La tassa de fractures de cadera es va reduir una mitja del 38,1%.

Els autors d’aquest examen recomanen que el cirurgià ortopèdic considere, primerament, si el seu pacient està en risc de sofrir aquesta infermetat, recomanar suplements de caci i vitamina D i fer-se una prova de densitat de massa òsea (densitometria).

Encara, en aquests temps, hi ha una idea equivocada de que no es pot fer res per a prevenir o tractar la osteoporosis perquè la gent no ni dóna importància fins que apareix la fractura. Caldria seguir els passos d’aquest examen, ja que això faria reduir molt la infermetat.


-Notícia original

-Notícies relacionades:
-Per saber més de l´osteoporosi... click aquí

-
Vídeo relacionat:




1 comentari:

  1. a més de les fonts d' informació que ens han proposat a la notícia, pense que en aquesta pàgina està molt ben explicat què és l'osteoporosis i què podem fer per conbatrer-la:

    http://www.mamografia.com/osteoporosis.html

    ResponElimina