dijous, 26 de novembre del 2009

Un fàrmac busca allargar la supervivència al càncer.

Una de les aspiracions médiques dels experts és tractar les cèl.lules oncològiques com si foren virus o bacteris. Una de les idees és: l´educació al sistema inmunitari per a que faja la funció de destrucció.
Aquest procediment es du a terme amb 37 persones. Per tal d´observar una gran evolució, han escollit un dels tumors mes devastadors; els glioblastomes, enfermetat cerebral que afecta a bastants persones, aproximadament unes 2400 persones, de les quals sols sobreviuen un 5% als cinc anys.
Aquesta técnica consisteix en la fabricació de vacunes individualitzades. El seu funcionament és així: en primer lloc s´han d´obtindre cèl.lules del tumor i també del sistema inmunitari.
En segon lloc, aquestes cèl.lules es cultiven en conjunt, on les cèl.lules responsables de l´organisme (les dendrites) tenen que aprendre a detectar les proteines que indiquen la existència d´un tumor.
Finalment, s´injectaràn al paciente, on el seu sistema inmunitari ja sabrà detectar el càncer, atacar-lo i destruir-lo.

Aquest procediment sols és evidente per a un únic tipus de tumor, per tal de demostrar el augment de la supervivència.
Aquelles persones voluntaries, que pateixen inicis de tumor o càncer recibiràn la vacuna.

Els pacients que tinguen un gliobastom i han sigut tractats de forma estàndar tindràn una mitja de supervivència entre 12-15 mesos, mentre aquelles persones amb aquest tumor que han sigut tractats amb inmunoterápia tenen una mitja de supervivència superior als 30 mesos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada