dijous, 26 de novembre del 2009

Un anticancerigen podria tractar un estrany transtorn estomacal.


Hi existeix un fàrmac anticancerigen denominat ceruximab (que en la actualitat s'està utilitzant per al càncer de colon) que podria proporcionar el primer tractament amb bons resultats frent la malaltia de Ménétrier, una malaltia que descriu un transtorn estomacal. L'investigació, publicada en la revista "Science Translational Medicine" l'han dut a terme científics de l'Escola de Medicina de l'Universitat de Vanderbilt en Nashville (Estats Units).
És una malaltia que general i normalment afecta sols a adults a causa dels plegs interiors al llarg de la pared estomacal (rugues) que augmenten de grandària i formen doblecs gegants en la superfície de l'estomac. Els pacients solen tenir molesties adbominals, vòmits, inflamació de peus i turmells i un major risc de patir un càncer gàstric.
No se sap ben bé quina és la causa que provoca aquest malaltia però es sospita que pot ser un transtorn adquirit sense un component genèric conegut. Els estudis realitzats, determinen que els portadors d'aquella malaltia incrementen la producció (de forma anormal) de una proteïna anomenada TGF-alfa. No hi existeixen medicaments capaços de paliar la malaltia.

Investigadors dirigits per Robbert Coffey i Haley Fisk, han descobert mitjantçant un estudi realitzat amb 9 pacients portadors de la malaltia i en un estat avançat d'aquesta, que la utilització del anticancerigen cetuximab, impedix i bloqueja l'unió de TGF-alfa amb un determinat receptor de l'estomag.

D'aquestos nou pacients, set completaren un mes de tractament millorant la seua condició de malalt i les característiques bioquímiques de la malaltia, i quatre d'eixos set pacients, reduiren quasi per complet l'exés de plegs en l'estòmag.

Aquest fàrmac anticancerigen ja està aprobat per la Administració de Fàrmacs i Aliments dels Estats Units per al tractament de malalts de càncer colorrectal, però es vol aconseguir que s'aprobe la seua utilització amb pacients de la malatia de Ménétrier, també.

Fonts d'informació:

-google

-notícies de salud

-http://www.europapress.es/salud/noticia-anticancerigeno

1 comentari:

  1. És al·lentador que cada vegada hi haja més avanços contra el càncer, siga del tipus que siga, encara que amb tot el que avançat la tecnologia no és suficient. No pense que no s'estiga investigant prou, però pense que tots hem de fer allò que estiga a les nostres mans per a combatir-lo.
    Sobre aquest medicament, m'ha paregut molt interesant saber que s'ha descobert per a un càncer i es puga utilitzar per a combatir un altre tipus de malaltia.
    Una pàgina amb molta informació sobre aquest medicament, és:
    http://www.iqb.es/cbasicas/farma/farma04/c132.htm
    (Pots trobar les dosis suficients per a cada pacient, els efectes secundaris...)

    ResponElimina