diumenge, 8 de novembre del 2009

L'obessitat causa 100.000 tumors als EE.UU






Als Estats Units, hi ha una gran preocupació pels casos d’obessitat cada any. En aquest païs moren unes 100.000 persones a l’any per càncer , i l’Institut Americà d’Investigació sobre el càncer (AICR) alerta que en els pròxims anys es pot veure elevada aquesta cifra.

El càncer és el segon factor o causa de mort al EE.UU, per darrere de les patologíes cardiovasculars. Segons les estimacions de la Societat Americana del Càncer, aquestes xifres es veuràn augmentades fins al mig milió de morts per aquesta causa.

Aquest tipus de càncer es deu a una dieta no saludable i amb molts greixos, els quals un exceso d’aquests pot haver provocat més de la meitat dels tumors d’endomètri i un terç dels d’esófag.

La solució més eficaç sería dur a terme un dieta equilibrada amb aliments de tot tipus, i menys aliments amb greixos, ja que es calcula que el 26% de la població americana és obessa i un 30% sofreix sobrepes.

Amés, mantenint un pes dins del normal, es podrien evitar un 28% de tumors de pancrees ( 12.000 persones), un 9% de colorrectals (13.000 persones), un 17% de càncer de mama (33.000 dones) i un 24% de tumors renals.

Amb aquest informe, la AICR, pretén concienciar a la gent de la relació entre obessitat i càncer , i amés evitar un cost de 147.000 milions de dolars cada any en tractaments per a aquestes malaties.
Video relacionat amb la noticia:
Altres fonts d'informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada