divendres, 13 de novembre del 2009

Òvuls protegits i sempre jóvens.

Moltes parelles decidixen congelar un embrió per al dia de demà implantar-s'ho a ella i tindre un fill.
Fer aquest procés té consequencies negatives, com per exemple, la separació de la parella, la qual cosa, l´embrió no podrà ser usat sense el consentiment de l´altre.

Hi ha una nova técnia per a dones de 35 anys que no han pogut tindre fills, es tracta de la vitrificació d´òvuls.
A diferència de la congelació lenta que danya en els òvuls, com per exemple, les marces del gel, la vitrificació manté l´òvul en bon estat. Per altra banda, aquest procés permet tres coses fonamentals: que aquelles persones amb tractament de quimio puguen extraure teixit ovàric abans, perquè en un futur puguen accedir a la maternitat sense cap problema, la creació de banc d'ovòcits i finalment l'autodonació.
L'autodonació ajuda a dones amb edat avançada a tindre fills. Esta elevada maternitat en dones majors de 30 anys ocasiona moltes vegades problemes, ja que el cos humà cada cicle va seleccionant els millors òvuls, i a mesura que passen els anys es queden els pitjors, tot el contrari succeix en els hòmens.

Amb la vitrificació una dona pot esperar a tindre parella. Esta opció es vàlida a partit d´una edat avnaçà, perque certament, qualsevol podria fer-ho, inclús xiques jóvens.

L´extracció dels òvuls per vitrificar-los és un procés bastant minuciós, que requerix molta atenció, és a dir, requerix un procés d'hormonació suau que es pot fer en uns quants mesos i l'extracció en el moment adecuat.
El preu de la punció, el procesat en laboratori i la vitrificació es de 1.300 euros, apart els controls de prevenció…

Finalment, en quant a la vitrificació gratuïta per a les dones que han de passar per quimioteràpia, és una bona idea, ja que proporciona la possibilitat de poder implantar-se els seus òvuls conservats i poder tindre fills.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada