dimecres, 18 de novembre del 2009

El que el 'Prestige' no va canviar


Han passat ja més de 7 anys des que una marea negra arribara a les costes de Galícia i anegara tot el litoral gallec però un estudi recent de la universitat Carlos III demostra que les mesures que des d'aquell temps s'han pres per part del govern no evitarien hui en dia una catàstrofe de similars característiques encara que tant el Ministeri de Foment com la consellería do Mar afirmen que estan preparats per a una nova catàstrofe com la del Prestige. El problema, segons l'estudi, és que es va invertir més en solucionar la catàstrofe que en evitar-la i una de les solucions que planteja és reorientar les polítiques energètiques ja que el transport d'hidrocarburs representa el 38% de la contaminació de les aigües.

Per la seua banda, la Consellería do Mar està convençuda que la política duta aquests últims anys és molt bona, recolzant-se en que segons ells, els recursos per a evitar una catàstrofe han estat triplicats però açò no vol dir que no tornarà a passar.

Per altra banda la professora autora de l'estudi opina que els governs fallen en l'elaboració de diagnòstics per a les catàstrofes mediambientals, la qual cosa vol dir que no delimiten el problema amb tota les implicacions que aquest comporta com poden ser qui o qui són les empreses que produeixen la contaminació. Altra cosa que s'ha de controlar segons l'autora és la regulació de tots els bucs que passen per les nostres aigües ja que solament es controlen aquells l'eixida o destinació dels quals és el nostre país. D'aquesta manera s'haguera evitat la marea negra ja que el Prestige no tenia pensat entrar sinó que simplement estava de passada.

Finalment esmentar que des de juliol un vaixell vigila la costa de Galícia per a evitar una nova catàstrofe i que tant govern com comunitats preparen un nou pla que agilite la capacitat de reacció en successos com aquests.



Font d'informació: click ací

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada