dilluns, 16 de novembre del 2009

Més de la meitat de la població mundial infectada amb el virus del VIH són dones.


Les dones representen més de la meitat dels 33 milions de casos de VIH/ SIDA existents en tot el món, dels quals 17 milions de dones procedeixen en la seua majoria de països d'Europa Occidental i països en via de desenvolupament i les seues edats comprenen entre els 15 i els 49 anys. Altra dada impactant és que 6 de cada 10 infectades són menors de 24 anys sobretot en països d'Àfrica subsahariana i Amèrica del Nord.

Un recent estudi de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) assenyala que les dones són més vulnerables al contagi que els homes a causa de les característiques dels seus òrgans sexuals especialment entre joves ja que manquen de cèl·lules protectores en la vagina. A més de tot açò, la probabilitat que un home transmeta el virus és dues vegades major que ho faça una dona. També cal tenir en compte diferents factors que fan incrementar el nombre de contagis com poden ser les creences religioses, tradicions, l'explotació sexual, etc...

Altres dades a tenir en compte és que no tots els contagis es produeixen mitjançant les relacions sexuals encara que si és la principal causa (80% dels casos). La transmissió del virus de mares a fills durant el període d'embaràs o lactància i l'intercanvi de xeringues entre drogoadictes suposa entre el 5 i el 10% dels casos anuals.

En diferents hospitals europeus s'han realitzat una sèrie d'estudis amb els quals han arribat a la conclusió que les dones evolucionen de manera diferent als homes però aquestes dades no són prou fiables com per a prendre decisions a l'hora d'aplicar un tractament o seleccionar una dosi.

Finalment remarcar la importància que ha de tindre l'educació sexual entre els més joves, per a evitar d'aquesta manera que es repetisquen casos com el d'alguns països africans on existeixen 13 milions de xiquets orfes després de la mort de les seues mares a causa del virus VIH.








Font d'informacio: click ací

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada