dijous, 5 de novembre del 2009

La màquina de rajos X, l’ invent científic més important

Els rajos X van eixir a la llum el 8 de novembre de 1895, gràcies al treball del professor Wilshelm Conrad Roentger.

La màquina de rajos X ha sigut elegida com l’ invent científic “més important del món”, per davant del la penicil·lina o la càpsula de l’ Apol·lo 10. Així ho van elegir les més de 50.000 persones que van participar en una enquesta per a elegir quin invent ha tingut més impacte en les seves vides.

Aquesta màquina de rajos X amb 9.581 vots es posa en primer lloc, seguida de la penicil·lina amb 6.825 i el doble hèlix d’ ADN amb 6.725.

El diari The Times ha declarat que “ la càmera de rajos X ha revolucionat la pràctica mèdica i esta tecnologia ha avançat tant que estem aplegant a l’ era del pacient transparent”.

La Societat Espanyola de Radiologia Mèdica recolza aquest primer lloc senyalant que “ la radiografia ha contribuït de forma essencial a millorar i afavorir la salut de la població en general, tan com el desenvolupament de medicaments”.

Aquest “Top 10” dels invents més significatius, la màquina de rajos X s’ ha imposat a productes tan variats com l’ automòbil model T de la Ford, el motor de vapor, el telègraf electrònic, la primera locomotora moderna, la computadora i el coet alemà V2, el qual a creat polèmica, és l’ invent que més ha dividit l’ opinió de les persones.

El fet que els tres primers llocs estiguen ocupats per avanços mèdics (màquina de rajos X, penicil·lina i doble hèlix d’ ADN), indica que els ciutadans aprecien molt l’ investigació que en un futur servirà per millorar la seva salut.



Notícia original

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada