dilluns, 30 de novembre del 2009

L'Esquinàcea demostra que inhibeix el virus de la grip A



Un estudi de la Universitat de Giessen, en Alemania, publicat en la versió online del Virology Journal, demostra que la Esquinàcea és eficaç contra el virus H1N1 o el que és el mateix, el virus de la grip A.

En concret, els investigadors trobaren efectes antivirals directes en un preparat que contenia Esquinàcea purpúrea fresca. Aquestos efectes actuaven contra les diferents cepes del virus amb influència A ( amb elevat potencial pandèmic: H3N2, H5N1, H7N7 (grip aviar)..)

L'estudi és presentat en la jornada de Fitoteràpia que es celebra a la Facultat de Medicina de Madrid.

Els resultats mostraven que l'Esquinàcea, una planta medicinal,inhibeix en més de un 99% la capacitat infectiva de totes les cepes estudiades. El preparat produeix canvis directes en la hemaglutinina viral, bolquejant així, la capacitat infectiva del virus.

La inhibició del virus és més potent quant abans s'inicie el tractament amb la planta fresca.

Mentre que després de tres cicles de tractaments, els virus de la influència A es tornaren resistens als antivirals convencionals ( com el Tamiflu ). Açó no ocorregue amb el tractament amb Esquinàcea, que amb el preparat de la planta, s'inhibiren el 99% de les cepes resistents al Tamiflu.

El doctor Bernat Vanaclocha, vicepresident de SEFIT y organitzador de la jornada, destaca que " Es tracta de una troballa molt important, ja que encara que la activitat antiviral y antibacteriana de la planta es molt coneguda, és la primera vegada que es demostra una eficacia directa sobre el virus de la grip A".

"Este treball aporta noves evidències sobre els beneficis de la esquinàcea en la prevenció i el tractament tant en la grip comú, ja coneguda,com en la grip A" afirmà la doctora Ester Risco, professora de Farmacologia i Farmacognòsia de la Universitat de Barcelona.

http://www.youtube.com/watch?v=VYa-M1TZNJs

Fonts d'informacio:

-www.noticiasmedicas.es/medicina/categories/Noticias-por-especialidad

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada