dilluns, 30 de novembre del 2009

El 80% dels espanyols consumeix el doble de la quantitat de sal recomanada.

El Ministeri de Sanitat afronta la segona part del Plà de Reducció de Consum de Sal que consistirà en informar al consumidor per promoure una nutrició més adequada i saludable. També buscarà la col·laboració de l’industria de l’alimentació per a que els productes continguen menys quantitat de sal i per a que l’etiquetat precise més la quantitat de sodi de cada aliment.

Si la quantitat de sal recomanada per l´Organització Mundial de la Salut (OMS) és 5 grams, la majoria de la gent consumeix 9,7 grams al dia. Consumim una quantitat massa elevada en la nostra dieta. L’excés es deu es deu sobretot a un abús d’aliments que contenen una gran quantitat de sal “oculta”.Totes les dades presentades han segut presentades per el president de l´Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), Roberto Sabrido i procedeixen de dos estudis.

El primer és l´estudi de la Universitat Complutense encomanat per l´AESAN que reflecteix que el 20% de la sal és del saler i la resta és la sal “oculta” dels aliments processats. I el segon estudi encarregat a l´Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha determinat que el 26% de la "sal oculta" que menjem els espanyols procedeix dels embutits ,un 19% del pa i casi un 7% dels làctis i un 5% dels plats preparats.

La solució al abús de sal és fabricar productes que continguen menys sal sense que el consumidor ho note. Hem de conseguir que el consumidor ingerisca menys sal sense notar ni alterar la producció o la conservació de l´aliment.

Moltes persones moren per problemes cardiovasculars i están molt relacionades amb la hipertensió i el consum excessiu de sal.


-Notícia original
-Notícia relacionada


-Consells per reduïr el consum de sal
-Un excés de sal podria afectar a la salut cardiovascular
-Més informació

-Vídeos relacionats:


1 comentari:

  1. He escollit comentar aquesta notícia perque a mi també em va cridar l'atenció i anava a fer la mateixa.
    Ja que al posar sal al menjar ni tan sols pensem la repercusió que pot tindre al cos si "ens ha eixit un poc salat el menjar".
    He trobat alguns consells per als que pateixen hipertensió per reduir la sal a l'alimentació:

    Posar menys sal en el menjar. Intentar utilitzar sabors alternatius, com, per exemple, llimona, herbes, vinagre...

    No afegir sal a la taula.

    Eliminar els aperitius salats (patates fregides, fruits secs salats, galetes salades,olives...

    Eliminar carns i peixos fumats o salats, com el pernil Cal anar amb compte amb el formatge que també porta un alt contingut en sal.

    Molts dels aliments elaborats, en especial els productes envasats i empaquetats, porten un alt contingut en sal. Llegiu les etiquetes per informar-se i eviteu els salats...

    ResponElimina