diumenge, 29 de novembre del 2009

Creu Roja sol•licita als joves que no baixen la guàrdia en la prevenció del VIH/Sida

El coordinador general de Creu Roja Espanyola, Toni Bruel, va incidir a Salamanca en la importància que els ciutadans no baixen la guàrdia a l'hora de prendre precaucions per a no contagiar-se amb el virus del VIH.

Bruel va remarcar que l'organització està "preocupada" davant la possibilitat que els joves, principalment, no prenguen conductes responsables sobre els possibles contagis de la sida degut al fet que ha baixat "l'alarma social".

Per aquest motiu, va animar que mantinguen les conductes preventives a l'hora de mantenir relacions sexuals i que aquelles persones que tinguen la possibilitat d'estar contagiades que es realitzen les proves per a conèixer la seua situació.

Així ho va indicar en la seu provincial de Creu Roja a Salamanca, on, fins al 29 d'octubre, es van celebrar les IX Jornades Estatals que enguany giren entorn del "enfocament de gènere en la prevenció i la intervenció en el VIH".

Aquesta activitat està dirigida principalment als equips, de Creu Roja Espanyola i Creu Roja Joventut, de prevenció i atenció a les persones afectades pel VIH i la sida. En elles participen més de 70 membres de Creu Roja de les diferents províncies espanyoles.

La secretària del Pla Nacional sobre la Sida del Ministeri de Sanitat i Política Social, va valorar que en l'última dècada s’ hagen reduït en un 80 per cent els casos de sida a Espanya; d'ells, va assenyalar que el 80 per cent es deuen a la falta de precaucions en les relacions sexuals.

Creu Roja va apuntar que el fet que més de 30 milions de persones en tot el món estiguen afectades pel virus de la sida, ha donat lloc a la participació de Creu Roja Espanyola tant en la prevenció de la transmissió com en l'atenció sanitària, psicològica i social d'aquestes persones.

L'organització no governamental va explicar que el programa 'Persones afectades pel VIH/sida', del Pla d'Intervenció Social de Creu Roja, desenvolupa els següents projectes d'intervenció: suport psicosocial a famílies afectades pel VIH; suport psicosocial a persones afectades pel VIH; assistència a domicili; cases d'acollida per a malalts de sida; grups d'ajuda mútua; informació, prevenció i sensibilització de població en risc; prevenció del VIH en població immigrant i places en cases d'acollida per a reclusos malalts de sida.

Font d´informació: http://es.noticias.yahoo.com/5/20091027/tes-cruz-roja-solicita-a-los-jvenes-que-c5455be.html

1 comentari:

  1. Degut a que la sida és una de les ETS més comuns, es deurien fer tot tipus de campanyes, reunions i xerrades per a concienciar a joves i majors del perill que comporta mantenir relacions sexuals sense prendre mesures de precaució. I qui millor per a fer estes xerrades que una persona amb la sida, que estiga disposta a explicar el seu cas, ja que la concienciació seria més directa i tal vegada més efectiva.

    Al mateix temps també es deurien fer campanyes sobre les mesures de prevenció que tenim al alcanç ja siga per a joves o majors i on es deu acudir en el cas de que ocorrega algun problema.

    ResponElimina