dimecres, 18 de novembre del 2009

Per què és tan difícil deixar la cocaïna?

Aquests últims anys, Espanya ocupa el primer lloc en la classificació de països europeus amb major consum de cocaïna. El 3,1% dels espanyols reconeix haver consumit cocaïna als últims 12 mesos, aquesta xifra és alarmant, ja que, aquesta addicció no és gens fàcil de deixar-la, perquè moltes persones tornen a enganxar-se a aquesta droga fins i tot després d'haver estat dos anys sense provar-la.Una investigació espanyola apunta alguns dels factors pels quals resulta tan complicat de deixar aquesta droga.

A la revista 'Psicologia Conducta' s'ha publicat un estudi realitzat per un equip de la Universitat de Santiago de Compostel·la, on afirmen que en el cas de la cocaïna,situada a l'alt de la 'escala de craving', és a dir, que amida l'ànsia o el desig de consumir, junt amb l'heroïna tenir una personalitat antisocial, son els principals factors que fan tornar a recaure al consum de les drogues. La drogodependència es pot tractar, però no tots els addictes evolucionen igual al deixar les substàncies.

Els investigadors d'aquest estudi, han estudiat a 38 persones amb una edat mitja de 31 anys, que tenien problemes d'adicions i els han posat en tractament, per seguir una evolució amb ells. Fins a dos anys després van estar seguint-los i com ha resultat van donar que junt amb els factors dits anteriorment el treball afig la impulsivitat i la recerca de sensacions com obstacles a l'hora d'abandonar aquesta droga definitivament.

Les persones que han provat substàncies com l'heroïna, que conta amb un ampli rebuig social, puntuen alt en impulsivitat i recerca de sensacions, per això mateix, és mes fàcil que aquestes persones puguen recaure mes fàcilment ja que tenen una personalitat antisocial, per això, es fa un estudi abans de tractar al pacient del que ha consumit i de quins han sigut els patrons de personalitat presentats abans d'iniciar el tractament, així cada pacient tindrà un tracte diferent, per la millora i efectivitat del tractament i evitar que recaiguen.

No obstant això, altra dada de la investigació és que, l'existència de depressió o ansietat a l'inici de la teràpia no té per què indicar pitjors resultats a llarg termini, ja que, aquestos comportaments son derivats del consum, i una volta desapareix el consum desapareixen aquests símptomes.

Font d'informació: click aquí
Notícies relacionades:

1 comentari:

  1. Em pareix lamentable que moltes persones, sols per sentir-se més importants o patir alguna malaltia, recurrisquen a les drogues. No se si ells ho saben, però envés d'ajudar-los els estan perjudicant grument, ja que és molt difícil deixarseu. Des de el meu punt de vista, recomane a totes les persones, que abans de consumir drogues, s'informen molt bé de les seues conseqûències.

    ResponElimina