dissabte, 28 de novembre del 2009

La bona alimentació millora la nostra memòria


Científics de la Universitat de Munster a Alemanya, aseguren que una dieta baixa en calories, reducció d'un 30% aproximadament de les que consum habitualment, millora la memòria de les persones majors d'edat.


Realitzaren un estudi amb 50 persones que tenien al voltant d'uns 60 anys i van fer grups i a un grup els baixaren el consum de calories. Després d'aquest procés els van fer una prova de memòria donant millor resultat les persones a les quals se'ls havia reduït el consum de calories els quals realitzaven una dieta nutritiva. Es va considerar que amb aquesta prova es podria ajudar a desenvolupar les estratègies de prevenció i tractament, per mantenir la salut de les funcions cognitives en la vellea.


Els participants de la prova van ser dividits en tres grups, el primer grup va seguir una dieta nutritiva reduïnt a la seua dieta el 30% de calories. Al segon grup se'ls va augmentar el 20% del consum d'àcids grassos insaturats i al tercer grup se'ls va posar una dieta equilibrada.


Els resultats de la prova de memòria, va mostrar poca diferència entre els segon i tercer grup i molta diferència aquestos respecte el primer grup que la memòria era molt millor. Ademés en aquest últim grup es va produir una reducció dels nivells d'insulina.


La millora de les persones majors seguint una dieta baixa en calories podria ajudar a mantindre les neurones en un bon estat.





1 comentari:

  1. Em pareix molt interessant l'estudi, hi ha diversos estudis relacionant amb la ingesta baixa de calories i amb l'augment de la longevitat en la mosca del vinagre "Drosophila Melanogaster ".
    Però enaquest estudi en concret m'agradaria saber si han tingut en compte que al reduir les calories és possible que hagen afectat a altres principis actius en l'alimentació i que siguen estos els reponsables de la millora de la memòria.
    O tal vegada els nivells d'insulina que són els responsables de l'arribada de glucosa al cervell siguen els responsables d'aquesta millora en la memòria.
    Estes son dues articles que parlen del tema:
    1.-Dieta y envelliment Proceedings of the National Academy of Sciences 2001;98:10630-10635
    2.Insulina y memoria
    -http://www.webmd.com/news/20090205/insulin-may-protect-mind

    ResponElimina