diumenge, 29 de novembre del 2009

Augmenten els casos de dengue hemorràgic


La directora del Programa de Control i Prevenció de Dengue del Departament de Salut, la doctora Patricia Cano, va revelar que durant els primers vuit mesos d´enguany els casos positius de dengue, incloent l’hemorràgic, han augmentat significativament. Va precisar que va haver un augment de 2% a 4% comparant les dades amb les del 2008. I també va dir que tenim un augment de casos positius d'un 17% l'any passat a un 22% enguany, segons la informació dels municipis confirmada pel centre de Control de Malalties d’Atlanta.

La doctora en una entrevista telefònica amb Premsa Associada va indicar que, a més, hi ha un alça significativa de casos sospitosos de dengue, que al present totalitzen 3,649. Va precisar que, fins al dijous, s'havien reportat 3,649 casos sospitosos de dengue. En el 2008, va haver en tot l'any 3,496 casos.

Va destacar que si comparàvem eixa setmana 37 pel que fa a l'any passat per a eixa mateixa època, havien reportat només 61 casos sospitosos de dengue, una diferència de 69 casos més que eixa setmana.

Cano va informar, a més, que la regió de Mayagüez va tenir eixa setmana un augment considerable, de vuit a 36 casos sospitosos de la malaltia i que s'entén que això obeeix a l'acumulació d'escombraries i enderrocs en diferents llocs de la ciutat.

Va precisar que l'any passat només es van confirmar dues morts per dengue.

Font d'informació: http://www.noticiasonline.com/salud/Det.asp?id=26897

1 comentari:

  1. El dengue és una infecció transmitida pels mosquits que causa una enfermetat i de vegades una complicació potencialment mortal denominada dengue hemorràgic.
    La incidència mundial ha augmentat considerablement aquests ultims anys i aproximadament un 40% de la població mundial té el risc de contraure l´enfermetat.
    El dengue apareix en regions de clima tropical i subtropical, en zones urbanes i semiurbanes.
    L´unica manera d´acabar en l´enfermetat seria eliminant els mosquits que la trasmeten perquè no hi ha tractament específic, sols una atenció mèdica apropiada pot salvar la vida dels pacients.

    Informació: en es.wikipedia.org/wiki/Dengue i en www.who.int/mediacentre/factsheets/fs117/es/.

    ResponElimina