dilluns, 16 de novembre del 2009

Néix a Barcelona el primer banc de teixit pedriàtic de Europa





A Joel, un noi de 14 anys, li diagnosticaren als 5 anys un tumor òssi i han estat tractant-lo amb quimioteràpies i li van realitzar un transplantament d'un òs de 15 cm a la cama esquerra. Aquest transplantament ha fet que el noi puguera dur una vida normal
siguent un dels cassos tractats a través del Transplant Services Foundation (TSF) de l'Hopital Clínic de Barcelona.

Aquest banc té com a objectiu aumentar el nombre de teixits infantils procedents de donacions, ja que en alguns teixits no es cobreix un 40% de les peticions de tractaments infantils i aquest percentatge és molt menor als adults un 15%.

Alhora d'un transplantament no sempre es pot trobar als bancs de teixits el que es necessita, que normalment és el material pediàtric. En molts cassos és possible remoldejar peces anatòmiques d'adults per a utilitzar-les en pedriatria, però no eficaç a tots els cassos.

El banc també pretén ampliar la investigació en aquests tipus de teixits per a poder ser utilitzats a xiquets, ja que al créixer, moltes vegades, es necessiten recanvis per als teixits transplantats.

El darrer any l'Hospital Sant Joan de Déu va registrar sis donacions d'aquest teixit tan necessari per als xiquets.


Accés al video.

Font d'informació.

1 comentari:

  1. Des de el meu punt de vista, opine que aquesta tècnica de transplantaments gràcies al banc de teixit de donacions, és molt eficaç, ja que ayuda a moltes persones a sobreviure i dur una vida com qualquier altra.
    Per altra banda, apoye a totes aquelles persones que aporten donacions, ja be siguen donacions d´òrgans, teixits... gràcies a aquests tipus de persones la vida és millor, i més fàcil, encara que de vegades, quan una persona necesita un transplantament d´un determinat òrgans no el puga aconseguir degut a la manca de donacions.
    En definitiva, aquesta tècnica és molt esperançadora, com per exemple, el noi gràcies a la injecta d´os pot portar una vida sencilla.

    ResponElimina