dilluns, 9 de novembre del 2009

La pell delata el maltractament infantil



En la societat de hui, cada vegada hi ha més casos de maltractament infantil. El més interessant és saber que els dermatòlegs poden ser els que descobrisquen els símptomes d'això. Però, a l'estar tan poc notificats amb aquest assumpte, moltes vegades no se li dóna la importància que deuria, i no es reconeixen com a tals.

El maltractador, sempre pega en les zones menys ossudes, sobretot en les galtes, l'esquena, el tronc, els braços, els genitals, la cara interna dels cuixes, les orelles, les galtes i el coll.

Els dermatòlegs s'han de fixar en l'evolució dels moratons, si hi ha més d'un i en el seu color. Quan hi ha un verd, un més groc... sería poc probable que el xiquet o xiqueta, haguera caigut diverses vegades, la qual cosa, ens faria sospitar que són senyals de violència.

Podem esbrinar l'objecte amb què s'ha maltractat, fixant-nos en les marques, ja siga un cinturó, les mans, una cadena...

No sols els moratons són un símptoma sobretot en el maltractament infantil, també estan les cremades, mossos i inclús l'alopècia traumàtica, a més d'altres casos.

Els mossos es distingixen fixant-nos en la distància dels claus. Si hi ha una separació de més de tres centímetres, es tracta del mos d'un adult.

Les cremades solen ser de cigarrets o l'escaldament amb aigua bullint que es poden presentar en la cara, les palmes, les plantes dels peus i als genitals. No cal oblidar que estes es presenten en un 6-20% de tots els maltractaments físics i els xiquets menors de tres anys són els més afectats.

Un poc menys freqüent, és l'alopècia traumàtica que és un poc més difícil de reconéixer.

Tenint en compte, que els símptomes poden donar a confusió, seriosa magnífic brindar als dermatolegs un suport per a estos casos. Amb més preparació i més estudis en este tema, es podrien detectar més casos amb major rapidesa. A més açò seriosa un gran avanç per a erradicar el maltractament, sobretot infantil.


Notícia completa:

http://www.elmundo.es/elmundosalud/2009/11/03/pielsana/1257256811.html

Teléfon d'ajuda contra el maltracte infantil o violència intrafamiliar: 800 22 00 40

1 comentari:

  1. Al meu parèixer, els dermàtolegs deurien de formar part de moltes investigacions policials en torn al maltractament de menors, ja que, com a explicat la companya Laura Penalba, són ells qui, per la forma o pel color de les moradures, poden reconèixer si un nen és maltractat o no. En conclusió, els dermatòlegs podrien servir de bona ajuda a la policia i saber certament si existeix un maltracte per part d'una altra persona a un xiquet o xiqueta.

    ResponElimina