dilluns, 16 de novembre del 2009

Una ajuda per a parelles estèrils


A partir de l'any que ve, les persones amb problemes de fertilitat prodràn informar-se sobre les activitats i mètodes dels centres que dispon la SEF ( Societat Española de Fertilitat) per a donar una certa orientació als usuaris.

Segons la legislació vigent deuria haver 17 registres oficials autonòmics que volcaren la informació en un nacional, tal i com ocorreix amb els registres de transplantaments. El fet es que actualment sols hi ha dos registres: Cataluña i a Andalusia.

La SEF disposa de un registre no oficial i el objectiu es traure-li partit en benefici dels usuaris. El projecte consistirà en fer públics les dades més actuals de cada centre. Està previst tindre dades del 2008 pròximament ¡, moment en que es facilitarà l'accés a les persones interesades. l'única pega es que la participació en aquest registre no oficial es voluntaria.

Castilla es mostra convençuda de que el projecte servirà per a que el pacient s'informe el que es fa en aquest casos i la experiencia en el problema.
Pareix que després d'uns quants anys el nombre de gent amb fecundació in vitro ha anat cresquent desde 1995 fins el punt que ha sigut la tècnica de fertilització més utilitzada eixe any en les clíniques de reproducció asistida. "Es tracta d'un mètode que encara que és més car dóna més garanties d'èxit" ha explicat Castilla, responsable també del laboratori de la Unitat de reproducció del Hospital Virgen de las Nieves de Granada.

- FÈRTILS TOT I LA QUÍMIO

Altres de els aspectes tratas en el congrés han sigut la preservació de la fertilitat i el retràs de la maternitat. En el primer cas, es defén la crioconservació de teixit ovàric com alternativa per a aquelles dones les quals han de sotmetres a quimioteràpia i raditeràpia de forma immediata.

Gràcies a les noves tècniques amb el naixements de nadons, etc. s'ha de començar a considerar aquesta tècnica com algo fora de l'experimental.

Fonts d'informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada