dilluns, 30 de novembre del 2009

Tinc 15 anys i clamidia








"No pot passar-me a mi, sóc massa jove" són algunes de les frases que la dermatòloga Lola Bou ha escoltat moles vegades a la seva consulta pel diagnòstic d'una enfermetat transmessa sexualment.


Els jovens de hui en dia no prenen les mesures necessàries alhora de mantindre relacions sexuals i no s'enadonen de les infeccions que hi poden agafar, pero tot hi ha que dir-ho, les investigacions que s'han fet donen com a resultat que la majoria de les infeccions transmesses sexualment es donen en adolescents i cada any s'està incrementant més aquest nombre d'adolescents amb ETS.




Les enfermetats més frequents
són les infeccions per papilomavirus humà, seguit de clamidia i tricomones. Els dats de la investigació que apareix aquesta semana publicada en les pàgines de la revista "Pediàtrics" també posen de manifiest que les ETS més comuns "comencen a adquirirse de forma temprana tras la iniciació sexual", i açò es referix a que es deu de tindre molta cura i prevenció amb les relacions sexuals. Bou apunta la importància de que les jóvens sexualment actives estan sotmeses a revisions periòdiques , però en moltes ocasions les infeccions estan portada per part de la parella masculina.


El problema de la clamidia pot produir a un llarg termini la infertilitat.

Font d'informacio

2 comentaris:

  1. El fet de que els joves sofrisquen aquestes enfermetats es deu a la inexperiència i també a que no han rebut l'educació necessària en aquestos temes, en aquest cas les malalties de transmisió sexual.
    Jo pense que hauríen d'haver més campanyes, reunions xerrades... on tant els joves com els més majors, pogueren saber o coneixer un poc més aquest tema i prendre les mesures oportunes.
    En quant a la redacció, és un poc curta però està prou ben redactat.

    ResponElimina
  2. A la actualitat el sexe es dona a unes edats tan impactants que els pares no se n´adonen de la situació. Els joves cada vegada començen a tenir relacions sexuals més menuts. L´increment dels casos de les ETS és degut a que no se´ls dona la informació necessaria per a que estiguen concienciats de tot allò que comporta el tenir una relació sexual o també que se´ls informa cuan el mal ja està fet.
    Pense que tant els instituts com els pares deurien estar més involucrats en estos temes tan importants per a la vida dels adolescents.

    ResponElimina