dijous, 26 de novembre del 2009

Nou descobriment en la vacuna contra el càncer.

Científics de la Universitat de Harvard a Cambrige (Estats Units) han creat el disseny d'una vacuna (formada per discs de plàstic menuts) que prevé el creixement tumoral i que per primera vegada pot destruïr tumors més grans en animals com els ratolins.

Els resultats del estudi obtinguts, que es publiquen a la revista "Science Translational Medicine" asseguren que aquest descobriment és un pas més cap al desenvolupament de les vacunes contra el càncer humà.

Els discs,anomenats abans, de la enginyeria biológica, implantats baix la pell, han demstrat que en els ratolins, funcionen com una "vacuna concentrada" al dirigir de forma continuada el sistema immune de reconeixement i atac de les cèl.lules cancerígenes, encara que seguix preocupant el desenvolupament de tractaments i vacunes per a pacients amb tumors ja existents.

L'equip, capdavantat per Omar Ali i David Mooney han sigut els primers en demostrar que una vacuna per al càncer pot reduir tumors sòlids. Aquest mètode és una alternativa als procediments quirúrgics ( molt invasius i costosos) que s'ofereixen als pacients de càncer.

Una vegada implantats, baix la pell, com s'explica anteriorment,els discs formats amb un 90% d'aire, alliberen citoquines, és a dir, petites proteïnes que contenen missatgers del sistema immune denominats, cèl.lules dentrítiques. Aquestes cèl.lules arriben fins els porus que tenen els discs (on es troben i estan expostos els antígens) que activen la resposta immune del organisme. Més tart, les cèl.lules dentrítiques informen els nòduls linfàtics propers, on s'activen les cèl.lules T dels sistema immune per a perseguir i eliminar les cèl.lules cancerígenes de tot el cos.

Ara per ara, les vacunes existents només eviten que els tumors augmenten de tamany en els ratolins. però la majoria activa una de les cèl.lules dentrítiques incapas de reduir el tamany tumoral.

En l'estudi realitzat, es va manipular l'implant de discs per a activar diferents tipus de cèl.lules immunes i dentrítiques . Amb aquesta investigació, s'ha demostrat que els ratolins vacunats i portadors de la malaltia (entre un 20 i un 50 % del total) mostraven una regressió completa de tumors grans i sòlids, en comparació amb els ratolins no tractats, que no aconseguien paliar la malaltia, i acabaven morint.

Els investigadors expliquen que no comprenen totalment com la presència de diferents cèl.lules dentrítiques es pot relacionar amb la disminució de la grandària tumoral i asseguren que aquestos avantatges mèdics són un gran pas per a obtindre la vacuna contra el càncer humà.

Font d'informació:

-google

-notícies salud

-http://www.europapress.es/salud

1 comentari:

  1. És un gran avanç per a la ciència aquesta nova vacuna amb la qual es podrien reduïr els tumors o controlar el càncer, una enfermetat molt respectada per tots i que a ningú li agradaria tindre, perquè moltes vegades càncer és igual a perill de mort.

    ResponElimina