dilluns, 16 de novembre del 2009

El canvi físic, el principal temor de les dones amb VIH


Les dones amb VIH en España fingeixen cada dia que no passa res, que tot va bé, que el virus de la immunodeficiència humana (VIH) mai es va apoderar dels seus organismes. Es mentixen elles mateix, i també a la gent la qual es relacionen, més que res per evitar un rexàs social. Així mateix ho han confirmat un centenar de dones ceropositíves de tot el país que s'han donat cita a Benidorm.

Elles mateixa reconeixen la por a una discriminació tant social, com sexual, familiar, etc. La majoia de les ceropositives percibeixen el tratat mèdic com deficient, ja que senten el temor dels metges front la posibilitat de que transmitisquen la infecció.


Un dels factos que incrementa el risc es el canvi físic per culpa de la medicació, y aquest problema és el que porta a deixar-lo de les mans per tal de no aparentar la malaltia. La temida lipodistrofia es un efecte secundari dels airretrovirals que afecta a la majoria de les pacients.

Aquest trastorn és el dit acosador de les dones amb VIH que tenen por a revelar-ho. De ahi la seva angoixa per revelar-ho i la decisió per abandonar el medicament. La terapia antirretroviral va apareixer en 1996, gràcies a la seua existència ha canviat l'història de aquesta epidermia. " De aprendre a morir, a aprendre a viure". Però açò sols serà possible sense abandonar la medicació, sino hi haurà forts problemes.

En definitiva, totes aquestes dificultats i sensacions s'añadeix a un sentiment de culpa que es producte de la reacció negativa de la societat. Aquestos sentiments produeixen temor a mantindre relacions sexuals i afectives o a mirar-se en l'espill.






Fonts originals:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada