dijous, 19 de novembre del 2009

Pèrdua de memòria: el “disc dur” cerebral està ple

A mesura que anem cresquent, la capacitat de recordar disminuïx. La pèrdua de memòria residix en una part del cervell, l'hipocamp ; aquesta pèrdua estudiada per un equip d´investigadors japonesos en rates està relacionada amb la persistència de records antics, és a dir, no esborrats. Esta funció és realitzada per les neurones.

Es com si el disc dur cerebral estaguera ple i fora necessari reelaborar-lo per poder emmagatzemar nous records.
Este resultat es produïx quan no hi ha generació de neurones, la qual cosa, es produïx la pèrdua de memòria. De vegades no ens resulta fàcil obtindre nova informació perque la capacitat d´almacenament està completament ocupada.

Segons aquest anàlisi, l´incorporació de noves neurones ocasiona la pèrdua de records en l'hipocamp. L´hipocamp és un dels pocs llocs del cervell on es generen noves neurones. Els equips japonesos sospitaven que era fonamental l´incorporació de les noves neurones per tal de reforçar les conexions neuronals.
Per altra banda, cal afegir que esta incorporació pot canviar l´estructura de la informació preexistent.

En anteriors experiments s´havia comprovat en rates que l´exercici físic dona lloc a noves neurones, la qual cosa, disminuïx la memòria de l'hipocamp.
Amb aquest estudi s´ha arribat a la conclusió de relació entre generació de neurones i la capacitat d´aprenentatge

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada