dimecres, 25 de novembre del 2009

El insomni, un mal comú entre els pacients que recibeixen quimioteràpia

No sols l'estrés, l'angoixa es el que pot produir l'insomni en els malalts de càncer, els trastorns del somni pareix ser que també els provoquen els tractaments de quimioteràpia. A més poden afectar un 75% dels pacients en tractament.

Segons un estudi publicat a la revista "Journal of Clinical Oncology" no poder conciliar el somni o desvelar-se a meitat de la nit son símptomes que afecten aquells que recibeixen quimioteràpia fins tres voltes més que la resta de la població.Si aquestes complicacions no se lis posa un tractament, poden acabar sent cròniques, dificultant el procés de millora dels pacients, ja que la falta de dormir pot alterar el ritme cardíac i deteriorar el sistema immunitari.Lo millor d'açò, es que l'insomni pot ser tractat encara que ha de ser deseguida, perquè sinó el pacient pot acostumar el cos a fer alguna migdiada o a dormir entre hores, cosa que no ajuda per a res a l'organisme.
Segons diferents estudis, s'ha pogut deduïr que la falta de somni es presenta en major quantitat en els malalts de càncer de pulmó i de mama. Per contra, en la població sana, la gent jove (menors de 50 anys) son els que menys problemes d'aquest tipus presenten, potser perquè el tractament que recibeixen si tenen insomni siga més agresiu, i acabe abans amb el problema. No sa detectat cap diferència entre homes i dones. Ja que les xifres de pacients amb insomni sou prou altes, deuria investigar-se més per a poder solucionar aquest problema i que els malalts de càncer pugen recuperar-se de la millor manera.Però clar, aquestos tractaments també podrien provocar desajustos amb el nostre "rellotge biològic", ja que els malalts de càncer tenen els ritmes de la son alterats per la quimioteràpia.


Un estudi, diu que durant el primer cicle de la quimioteràpia es produeix una alteració dels ritmes biològics, i que si es repetïx l'administració de medicaments pot portar a un empijorament progressiu de la situació. És a dir, si acostumem el cos a un ritme què no ens afavoreix, i allò que eu produïx continua, no solucionem res, sinò que empitjorem la situació.


Es molt recomanable que s'investige més a fons amb aquest problema, ja que es un trastorn prou comú i que pot danyar l'organisme més del que pensem.


Notícia original:


Un document molt interesant sobre la quimioteràpia, és el següent:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada