diumenge, 22 de novembre del 2009

Els científics descodifiquen el genoma del VIH



Un grup de cientifics nord-americans, han fet un treball sobre el virus del VIH, i han conseguit descodificar l’estructura d’un genoma sencer de VIH.
Aquest descobriment podria aportar millores tant en la comprensió de com ens afecta al humans com en la creació de nous medicaments per a combatir-lo.

Aquest virus al igual que la hepatitis C o el polio, contenen informació genètica de ARN monocactenari, en compte d’ADN bicatenari. La información que codifica l’ARN és molt més complexa.

El genoma d’ARN del virus VIH és molt gran, i està compost per dos cadenes de 10.000 nucleòtids cada una. Anteriorment, els científics no van poder descobrir aquest problema perquè sols havíen pogut modelar algunes xicotetes regions del genoma de l’ARN del VIH.

Per a dur a terme aquest estudi, els investigadors de la Universitat de Califòrnia en Chapel Hill, van utilitzar tecnología especialitzada per a estudiar l’estructura dels genòmes d’VIH, i van descobrir que aquestes estructures influïen en diversos passos d’infecció del VIH.

El líder d’aquesta investigació Kevin Weeks, comentà en un comunicat a la premsa que “ hi han tantes estructuras en el genoma del ARN del VIH, que quasi sens dubtes té una funció que abans no s’havía observat en el codi genètic”.

Aquestos investigadors aseguraren que els descobriments ajudaríen a determinar funcions addicionas del genomes de l’ARN que són molt importants en el VIH i en altres virus.

Ron Swanstrom, coautor y profesor de microbiología e inmunología, comentà en un comunicat que la solución consisteix en canviar la seqüència de l’ARN, i observar si el virus sofreix canvis. Si no es desarrolla bé quan s’altera el virus amb mutacions, aleshores es sap que ha mutat o que ha afectat alguna cosa que era important en aquest virus.

Aquest comunicat apareéis en l’edició del 6 d’Agost de la revista “ nature”.
Més informació
L’Institut Nacional d’Alergia y Malaltíes Infeccioses d’EE. UU. té més informació sobre l’VIH/SIDA.




Video relacionat amb la noticia:


http://www.youtube.com/watch?v=FXBVUqBSF6M

Font d'informació:

Altres fonts d'informació:
-VIH
-VIH2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada