diumenge, 15 de novembre del 2009

El 25% dels xiquets anglesos se sotmet a sessions de rajos UVA


A pesar de que constitueix una causa oficial de càncer de pell, en molts països se segueixen utilitzant de manera habitual cabines de bronzejat. Un dels casos més cridaners és el d'Anglaterra, on el 25 % dels xiquets asseguren que se sotmeten a aquest tipus de tractaments almenys una vegada al mes. Aquesta activitat és realment perjudicial per a la salut ja que està comprovat que sotmetre's a rajos UVA abans dels 35 anys augmenta un 75% el risc de patir càncer de pell. Diversos investigadors han fet una crida a les autoritats perquè prohibisquen les sessions de bronzejat a joves menors de 18 anys. En altres països, com és el cas de Brasil, aquest tipus d'activitat està totalment prohibida i solament es permet el seu ús amb fins terapèutics

Pel que es refereix a Espanya, les xifres no són tan alarmants com les dels nostres veïns europeus. No hi ha estudis realitzats sobre els percentatges però es creu que els joves comencen a sotmetre's a cabines de bronzejat a partir dels 16 anys i amb motiu d'algun esdeveniment especial. També cal tenir en compte que la població anglosaxona és més susceptible a les cremades i a tardar més a aconseguir una pell bronzejada, tot el contrari que la població espanyola.

En Espanya no hi ha cap llei que prohibisca l'ús de llums bronzejadores però no es recomana en cap cas a menors de 18 anys, a dones embarassades, persones que hagen patit algun problema cutani, persones amb pells clares o amb pigues, etc... Molts especialistes apunten que hauria de prohibir-se la venda al públic d'aparells per al bronzejat i haurien d'establir-se serveis d'inspecció per a inspeccionar als centres no autoritzats que realitzen aquest tipus d'activitats.



Font d'informació: click ací


Notícies relacionades:

-Sanitat no preveu mesures contra els UVA a pesar del seu màxim risc cancerigen.
-Els especialistes desaconsellen les cabines de bronzejat abans dels 18 anys.
-Els llums de bronzejat ja són oficialment causa de càncer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada