dimarts, 17 de novembre del 2009

Fins i tot el gat amb grip


Variats medis nord-americans recullen l'història del gat al que els veterinaris diagnosticaren la grip A. Aquesta escena, ha anat repetint-se en gossos, porcs i inclús anecs de diferents països. l'Organització Mundial de la Salud (OMS) anuncien que no està clar com aquests animals han pogut contagiar-se, però per si de cas, si tenen algún simptoma de grip no estornuden davant d'ell.

També s'han donat altres casos de contagi en altres animals, però el més curiós és el del gat. Dos dies aband de manifestar-se el gat amb la grip, dos membres de la seva familia havien estat amb grip. Aleshores quan el felí va deixar de menjar, beure, etc. els seus amos el van dur al veterinari. Ningu pensava que el problema del gat seria la grip, però després de molts anàlisis es va confirmar que era el virus H1N1 el que afectava a la mascota.

Però la principal qüestió que es fan és: Si el animal no va eixir al carrer, com es va contagiar? Doncs bé, aquest virus no sols passa de persones en persones, sino que també pot ser contagi per animal, com és el cas del gat amb els seus amos. Però en conseqüencia d'açò la OMS ha declarat que no està gens clar com ha pogut ser contagiat per les persones ja que no pot ser contagiat als animals.

Després de aquest cas, molts veterinaris i metges deurien de treballar per a vigilar el comportaments posibles pel virus H1N1. Per a previndre els contagis, les mesures són les mateixes que les dels humans: tapar-se la boca, llavarse, etc.

El problema de la transmissió del virus als animals es que augmenten les probabilitats de que aquest mute o es combine amb altres.

Fonts originals:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada