dimecres, 25 de novembre del 2009

Els perills de ser un obés feliç


La imatge que tinguem del gros feliç pot ser una bomba de rellotjeria referint-nos a la salut, i la percepció sobre el nostre pes ideal pot impulsar-nos a desenrotllar una obesitat, la qual suposa molts riscos, sobretot cardiovasculars. Un estudi presentat per la Reunió Científica de l'Asociació Americana del Cor ha revelat que un 8% dels obesos tenen un concepte equivocat de la mida del seu cos, per lo que no creuen necesari perdre pes o inclús consideren que poden augmentar sense que açò suponga un problema.


El treball, dirigit per la cardiòloga Tiffany Powell, del Centre Médic de Dallas de la Universitat de Texas Southwestern (EEUU), té una enquesta en la que han participat casi 6000 persones. Té com a finalitat descobrir nous mètodes contra les malalties cardiosvasculars. De les 5.893 personas que formaren part de l'estudi 2.056 eran obeses i d'entre elles un 8% assegurava estar conforme amb el seu pes. "Casi un de cada 10 individus obesos estan satisfets amb el seu cos i no pensa que deu perdre pes. Es tracta d'una xifra considerable que no entén que té sobrepes i creu que està sa" explica Powell.

Un gran porcentatge creïa que estava bé, però en realitat molts d'ells patien tensió arterial alta, colesterol alt, eren diabètics i alguns inclús fumaven. Factors de risc que també tenien aquelles persones que reconeixien la seua obesitat i tenia problemes per a perdre pes. A més els metges van descobrir, que aquelles persones que no admitien ser obeses, eren propenses a no acudir al metge.

Molts altres afirmaven que havien anat al metge, però deien que no tenien sobrepes i què no els feia falta perdre pes, què estaven bé.

Sols un mínim porcentatge, respecte als anteriors, admitia front al seu metge el sobrepés i li demanaba ajuda per a canviar algunes coses en la seva dieta, mentre que hi ha altres que si que ho reconeixen i prefereixen actuar antes que el problema puga ser més greu.

Finalment, es va aplegar a una conclusió els obesos que estaben satisfets amb el seu cos no feen ejercici, en canvi, aquells que si pensaben que tenien sobrepes si que es preocupen un poc més i practiquen ejercici més freqüentment.

El que s'intenta aconseguir, es que les persones que pensen que realment estan sans però que en realitat no ho estan, que frenen açò. No poden continuar exposant-se a més riscos. A més a més, els metges també deurien aconsellar o intentar oferir les millors solucions per a aquestes persones.




Notícia original:

http://www.elmundo.es/elmundosalud/2009/11/23/nutricion/1258961247.html

1 comentari:

  1. Pense que aquest és un problema important de la societat d'avui en dia, ja que, hi ha un alt percentatje de la població que pateix obesitat. En canvi, la població no pareix que s'ho prenga mol en serio, no s'alarmen en quant deuria de ser al contrari, perquè ser obès comporta uns riscos per a la pròpia salut de la persona.
    Respecte el que dia la company-era que no acudien al metge i que eren feliços, pense que pot ser perquè s'evadeixen de la realitat ja que no son capaços d'afrontar el seu problema, la societat deuria d'estar més alerta amb aquest tema tan actual i que envolta a una gran part a nivell mundial.Pense que la gent deria de cuidar-se més la seva alimentació.
    A continuació pose uns links que ens poden ajudar a aclarir dubtes:
    --> http://www.eufic.org/article/es/page/BARCHIVE/expid/basics-obesidad-exceso-peso/

    --> http://www.cienciapopular.com/n/Medicina_y_Salud/Obesidad/Obesidad.php

    ResponElimina