diumenge, 29 de novembre del 2009

Cirurgia laparoscòpica de la pròstata pot portar més riscos


Un nou estudi indica que la cirurgia endoscòpica per al càncer de pròstata podria comportar un major risc d'incontinència duradera i impotència comparada amb la cirurgia tradicional.
La laparoscòpia és l'exploració visual de la cavitat abdominal per una menuda incisió. Cada vegada és més escollida pels barons a qui se'ls ha d'extirpar una pròstata cancerosa i sovint involucra el cridat sistema robot da Vinci. La popularitat d'aquest sistema ha crescut encara que mai havia hagut una comparança precisa amb la cirurgia estàndard.

Els resultats es sumen a la confusió entorn del tractament del càncer de pròstata. No està clar que cap de les dues cirurgies siga superior a la radiació solament o a la vigília curosa, és a dir, a la vigília dels canvis en la pròstata.

Uns investigadors van analitzar les dades del programa d'assegurança mèdica Medicare del govern per a quasi 9.000 pacients de càncer de pròstata que van tenir tractament quirúrgic en el període 2003-07.

Encara que les dades no indiquen quants dels casos van utilitzar robots, 1.938 van rebre cirurgia mínimament invasiva i 6.899 cirurgia estàndard.

Els pacients que van tenir laparoscòpia van eixir de l'hospital en dos dies, en comptes de tres, en terme mitjà. També van tenir menors taxes de transfusions de sang, problemes respiratoris i cicatrius internes.

No obstant això, van presentar major probabilitat de reportar complicacions en els primers 30 dies després de l'operació pel que fa a les funcions genital i urinària. Un 5% dels pacients amb laparoscòpia en comparació del 2% dels pacients amb cirurgia regular van tenir aquestes complicacions i després de 18 mesos, tenien més incontinència i disfunció erèctil.

En la cirurgia laparoscòpia es practiquen menudes incisions i el metge utilitza una càmera diminuta i instruments per a l'operació. Quan s'utilitzen robots, el metge s'asseu davant una consola i manipula instruments similars adossats a braços robot que treballen en el pacient.


En el període 2001-06, l'ús del sistema da Vinci que era l'únic robot disponible per a aquesta operació, va pujar del 1% al 40% de totes les prostatectomies radicals. Durant aquell temps, el preu de les accions del fabricant de da Vinci va augmentar excessivament.

Per a competir per pacients, més hospitals estan comprant sistemes robot i oferint recuperació més accelerada. Més metges estan fent el curset de capacitació de dos dies per a aprendre el sistema.

No obstant això, molts metges practiquen massa poques operacions amb robot per a fer-se pràctics, i això podria explicar els problemes duradors revelats en l'estudi.

L'estudi va ser finançat per una subvenció del Departament de Defensa a l'autor principal.

Font d´informació:http://www.noticiasonline.com/salud/Det.asp?id=27488

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada