diumenge, 16 d’octubre del 2011

Una erupció en quatre fases




Els científics de l’Institut Geogràfic Nacional(IGN) i del Centre Superior de Investigacions Científiques(CSIC), han confirmat que la erupció de El Hierro, està composta per quatre fases.Encara que precisaren que la culminació de les mateixes dependrà de la quantitat de magma a expulsar per part del volcà.

La primera fase, la qual ja s’ha pugut observar, consisteix en l'expulsió de bombolles de lava que porten gas i que una vegada que ho perden s'enfonsen. En una segona etapa, es podrà veure una columna de color blanc de vapor, que donarà pas a la tercera fase en què s'han d'observar unes explosions de color negre conegudes com cues de gall. Finalment, es podrà visualitzar "el creixement d'una petita illa de la qual fluirà una font de lava tipus sortidor.
El coordinador de la CSIC, Ramón Ortiz, va assegurar que el diàmetre de la boca del volcà deu ser aproximadament d’1 m de diàmetre i s’ha produït una deformació de 5 cm en la illa. Així com, l’erupció serà visible quan estiga a 60 m de profunditat.
En aquest moment es troba a 2.4 km de la costa de La Restinga i a uns 150 m de profunditat i seguix expulsant el material magmàtic.
En la gran taca verda apareguda , ha crescut l’oleatge i els testics aseguren que hi ha una espècie de remolí. Els científics han dit que les noves dades porten a les autoritats a pujar un nivell més l'alerta volcànica, però no posa en perill a lla vida de les persones, encara que la costa de Restinga esta buida de gent, ja que van ser evacuats.

Notícia original

Notícies relacionades
El magma ix a la superfície i es tem una explosió.
Un nou volcà es produeixen la illa de El Hierro


Video

1 comentari:

  1. Aquesta notícia és sorprenent ja que a prop de l'illa, ha entrat en erupció un volcà submarí,el qual no és perillòs perqué es trova a més de 500 metres de profunditat i a més no es trova a ningún llimit de placa.Per tant,gràcies a aquest recalcament, no hi ha cap perill de que es trove a prop de la superfície i puga provocar danys importants.

    ResponElimina