miércoles, 19 de octubre de 2011

Descubreixen els roedors més antics de Sudamérica


Un equip de paleontòlegs han descobert a la vora del riu Ucayali restes de fòssils de noves espècies de rosegadors de fa 41 milions d'anys.
La morfologia de les dents indica que estan emparentats amb els rosegadors africans, cosa que confirma que els primers rosegadors sud-americans eren originaris d'Àfrica.
Segons un dels investigadors queden molts fòssils per descobrir però és pocprobable que siguin més antics que aquests.
Els rosegadors més antics fins aquesta data van ser uns que van trobar al centre de Xile, que tenen 32 milions d'anys.
Els científics afirmen que van arribar a Sud-amèrica durant el Eocè Mitjà, fa uns 40 milions d'anys.
A la vora del riu van trobar diverses capes de roques, incloent a la dels fòssils, en compte de fer excavacions, no van tenir més de remuntar el curs del riu perestudiar-lo, per així tenir dades més recents. La cendra trobada en partícules de fang datava de fa 41 milions d'anys, el que revela la mínima edat dels fòssils. D'altra banda el pol•len extret del fang fossilitzat que contenien les dents suggereix que aquestes espècies vivien en una selva tropical semblant a la d'avuiNoticies relacionades:
http://mas-ediciones.e-noticies.es/barcelones/ratones-en-plena-rambla-catalunya-58059.html

1 comentario:

  1. M'ha paregut mol interesant aquesta noticia i e buscat altres noticies relaciones i e trobat asó: www.europapress.es/sociedad/ciencia/noticia-descubren-fosiles-roedores-mas-antiguos-fecha-peru-20111012085825.html

    ResponderEliminar