diumenge, 23 d’octubre del 2011

I cada vegada més gran!

El passat més de Setembre, científics de la NASA i de l’Administració Atmosfèrica i Oceànica dels Estats Units (NOAA), van observar que la capa d’ozó (O3) a l’hemisferi sud havia aplegat a un màxim històric en el seu creixement, aplegant així a mesurar 16 milions de kilòmetres quadrats , el novè major en els últims 20 anys.
La NASA, junt a la NOAA, amb ajuda de distints utensilis com globus o satèl•lits, poden observar constantment el nivell de la capa d’O3 globals i aquelles substancies químiques que contribueixen a la disminució de la capa. Gràcies a aquestes tècniques, han pogut saber que encara que hi ha gran quantitats de productes químics com el CFC, ha disminuït l’aportació d’aquestos a l’atmosfera.
Per últim, la NOAA, s’ha encarregat de fer un seguiment de la quantitat d’O3 arreu del mon, incloent al pol sud ja que a les èpoques d’estiu, en aquesta zona és molt perillós que hi haja dèficit d’aquesta capa.


Noticies Relacionades:

Vidios Relacionats




2 comentaris:

  1. El forat en la capa d’ozó és una noticia ambiental que ha guanyat gran importància actualment des de fa unes dècades, quan va saltar la polèmica dels CFC.
    Es podria afirmar que aquesta capa, tan important per a la vida ja que ens protegeix a tots els éssers vius de les radiacions més perilloses del Sol, no té un forat si no que pateix un reducció de la seua grossor ja que un forat havera fet impossible la vida en eixa zona del planeta.

    En la meua opinió, pense que els únics culpables de la destrucció d’aquesta capa som els humans, els que estem abocan cada segon productes químics roïns a l’atmosfera per a la destrucció lenta però continua d’ozó. Encara que en els mitjans de comunicació ens informen de l’increment del forat de la capa d’ozó, nosaltres ens quedem immòbils, de braços cruçats som si fora que aquest tema no va amb nosaltres però que ens afectarà tard o pronte.

    En definitiva, per moltes mesures i normatives que s’estan elaborant, si no tinguem un fort compromís arribaren a un únic final que serà posar en perill les nostres futures generacions. Una possibilitat de provocar la mort a llarg temps amb les nostres mans.

    ResponElimina
  2. Aquesta noticia hem pareix molt interesant, ja que ens parla del forat que s´ha produït a la capa d´ozó.Desde el meu punt de vista pense que la capa d´ozó està destruint-se per culpa del essers humans ja que cada vegada contaminem més l´atmosfera tirant resudus al mar, amb els cotxes etc.Per últim dir que deuriem de no cantaminar tant ja que suposa un perill per a nosaltres i per a les futures generacions.

    ResponElimina