dissabte, 22 d’octubre del 2011

L’estrés i el cansament es redueix amb 10 minuts de carrera continua

Els principals carrers de la capital d’Espanya acolliren el passat 8 d’octubre la segona edició de la carrera popular del Cor. Un esdeveniment esportiu organitzat per la fundació espanyola del Cor (FEC) que pretén conscienciar a la societat sobre la importància de fer exercici físic i portar una vida sana evitant el sedentarisme.
També l’atletisme desenrotlla hàbits saludables i útils en la persona ja que pot prevenir malalties cardiovasculars com l’obesitat i la hipertensió.
Però una universitat nord-americana ha obtingut uns resultats sorprenents al comprovar que córrer no nomes ens prevé de riscos cardiovasculars sinó també que una carrera continua de a penes 10 minuts pot fer reduir els nivells d’estrés i de fatiga diària en una persona. 

Aquest marató, que ha tingut lloc en Madrid, ha comptat amb diversos recorreguts aptes per a la participació de tota la família, però els seus membres han de saber quin es el seu estat físic abans de començar una marató d’aquestes característiques, si no estan acostumats a fer habitualment aquestes pràctiques esportives.
Per a saber aquestes persones el seu estat físic, les persones menors de 35 anys es recomanable que es realitzen un electrocardiograma i les persones majors entre 40 i 50 anys tindrien d’acudir al seu metge de capçalera i més encara si aquestes han patit algun risc o malaltia.
Igualment els participants tindran a la seua disposició durant la carrera d’un equip especialitzat en medicina esportiva com també la instal·lació de desfibril·ladors en diversos punts del recorregut.    
En definitiva, segons la FEC, fins i tot les persones que tenen algun risc de patir algun tipus de cardiopatia es satisfactori que realitzen esport ja que es pot incluir dins de la seua teràpia perfectament.      
  

Noticies relacionades: 


Video: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada