diumenge, 23 d’octubre del 2011

La rebel·lió de la mare Gaia

Com tots sabem, la terra segueix uns cicles. En l’actualitat, s’encamina cap una època d’augment de temperatures, calor, explosions solars intenses... totes aquestes característiques agreujades per la contaminació de la humanitat, l’única espècie capaç de ferir la Terra. I es ara quan es comença a veure que la terra reacciona, allibera més calor que normalment, necessita respirar. Encara que en una petita escala, ha augmentat el nombre de fenómens naturals que es produeixen al planeta.

Una de les ultimes conseqüències, és l’aparició d’un volcà submarí a l’illa de el Hierro, que ha provocat gran quantitat de moviments sísmics en les últimes setmanes.
Tot i que pareix que el volcà ja està dormit, el govern de Canaries va aprovar divendres per la vesprada la constitució que un Comité Científic de Coordinació de les Activitats d’Estudi i Investigació de la Erupció Volcànica de el Hierro va formular per profunditzar en el coneixement d’aquest volcà localitzat al Mar de Las Calmas.
El comité estarà format per experts de l’Institut Volcanològic de Canaries (Involcàn), la Plataforma Oceànica de Canaries, les universitats de La Laguna i Las Palmas de Gran Canària i la Agencia Canaria d’Investigació a més de l’Institut Geogràfic Nacional, el Consell Superior d’Investigacions Científiques i l’Institut Espanyol d’Oceanografía.

L’objectiu d’aquest comité es l’estudi de tot el relacionat amb el nou fenòmen volcànic que s’ha produït baix la mar i que obre les portes a l’estudi d’altres ciencies com geología, volcanología o medi ambient.
El govern canari ha assegurat que el seu objectiu és asesorar la població per a garantir la seua seguritat, tot i que semble que ara per ara, el fenòmen eruptiu de l’illa haja disminuït, però no està clar que haja acabat, per el que sembla que l’alerta volcànica segueix al màxim, en fase 1.

La terra està enfadada, i es així com ho demostra. Segons la teoría de Lovelock, que parla de l’autoregulació de la terra, aquesta, amb el pas del temps es desfarà de tot allò que li faça malbé... Llavors cal pensar... es suficient el canvi que estem disposats a fer?





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada