dissabte, 22 d’octubre del 2011

La Conselleria de Sanitat inicia la campanya de vacunació contra la grip

La Conselleria de Sanitat valenciana ha donat per començada, el dimecres 28 de Septembre, la campanya 2011-12 contra la prevenció de la grip comuna. Un total de 900 mil vacunes obtingudes del Ministeri de Sanitat i que seran distribuïdes pels milers de centres de salut de les tres províncies depenent de la xifra de població de cada una.
Enguany respecte a l’any passat l’estalvi econòmic en dosis serà al voltant d'un milió cinc cents mil d’euros. 
La vacuna per a la grip d’aquest any és una vacuna trivalent amb tres soques anàlogues que son les mateixes que es van utilitzar la temporada passa. 

Les autoritats autonòmiques deixen clar a la societat que les vacunes aniran dirigides principalment a les persones majors de 65 anys, també seran vacunades les persones amb riscos o amb malalties cròniques, les embaraçades i personal sanitari. L’objectiu es disminuir les hospitalitzacions de pneumònia  per grip i augmentar la cobertura en tots aquestos grups específics entre un 40 i 60 %.

Segons la Generalitat serà molt important mantindre la societat valenciana (població, institucions científiques, penitenciaries,  forces de seguretat...)   informada de la campanya contra la grip a traves de cartells presents en els centres de salut com també l’enviament de milers de sms recordatoris a les persones entre 15 i 64 anys que tenen alguna malaltia específica i que cal que es vacunen per prevenció. 

Noticies relacionades:


Video: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada