dilluns, 24 d’octubre del 2011

Els sons que produeixen els bebés prematurs

Els nens prematurs molt xicotets que estan hospitalitzats produïxen tants sons com la resta dels bebés si els pares els parlen ben sovint.
Es desconeix els sons que els prematurs senten immediatament després de nàixer.
Però els que passen els seus primers dies de vida en la unitat de teràpia intensiva neonatal (UTIN) estan en un ambient sonor molt diferent que si encara estigueren en l'úter matern.

Fins ara no s'havien realitzat estudis sobre quant de llenguatge senten els prematurs durant el dia en una UTIN. El so era sorprenentment poc; prevalien els sons dels monitors, el soroll general i el silenci. Així, en general, els bebés internats en una UTIN senten poc llenguatge parlat. En l'estudi, la parla va representar a penes del 2 al 5 per cent de tots els sons gravats.

Els resultats sorgixen de 36 bebés amb 27 setmanes de gestació, mentres que un embaràs normal dura 40 setmanes.
Li van col·locar a cada bebé un jupetí amb un gravador digital que va capturar el soroll ambient i les vocalitzacions dels bebés durant períodes de 16 hores en el que haurien sigut la setmana 32 i la 36 de gestació.

Els autors van observar que els bebés podien vocalitzar a la setmana. A més, eren més propensos a fer eixes vocalitzacions quan els seus pares els visitaven que quan ho feien les infermeres, els sons augmentaven un 129 per cent, però eixa diferència va desaparéixer en la setmana 36.




Noticies relacionades

Video

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada