dissabte, 29 d’octubre del 2011

Volcà Etna, Sicília



El famós volcà de Sicília, Etna, es va despertar. El 23 d’octubre de 2011 va començar a expulsar núvols de cendres i llengües de lava que es divisaven des de desenes de quilòmetres. Així, els ciutadans i molts turistes de les ciutats de Catània i Taormina van poder contemplar l'espectacle, magnífic i amenaçador al mateix temps de l'erupció.

La intensificació de l'activitat de l'Etna va causar la cancel•lació de vols en l'aeroport de Catània, la segona ciutat més important de Sicília. Des de molt lluny van poder veure's les explosions, de fins a 100 metres, de les columnes de lava.


L'Etna és el volcà més actiu i més alt de la placa Eurosiàtica, a 3.322 metres. Des que va començar l'any va mostrar una constant activitat, encara que ara acaba d'entrar en erupció, d'acord amb els científics de l'Institut Nacional de Geofísica i Vulcanologia d'Itàlia (INGV). Es tracta de la seua dessetena erupció en el que va d'any.



Altra notícia relacionada:



Vídeos:


2 comentaris:

  1. He comentat en aquesta noticia perque ma paregut una noticia molt interesant. No sabia que aquest volcà ha estat en erupció i ma impresionat al voreu. M'ha agradat molt com explica els detalls del volca en erupció.
    M'ha agradat molt. :)

    ResponElimina
  2. Aquesta noticia es molt interessant, no sabia que aquest volcà havia estat en erupció i m'agrada l'elecció que has fet del vídeos.

    ResponElimina