dijous, 27 d’octubre del 2011

Detecta la presència de musclos zebra en el riu Llobregat.

L’Agencia Catalana de l’Aigua (ACA) ha detectat la presencia de musclos zebra en un pantá de la Baells(Barcelona). Hi ha que es una novetat que apareixca en eixes zones, el departament asegura s’intensificara les llavors de control i vigilancia en els pantans i accesos, per a evitar la proliferació del musclo zebra.
Encara que la seua presencia no alterara la calitat del aigua suministra, podria afectar a les infraestructures sumergides de captació,almazenatje de l’aigua, mecanismes i filtres que poden quedar obstruits per la seua acumulació.
Els principals afectats serien el sector energètic de producció hidroeléctrica, el turisme i el abasteciment d’aigua potable. El departament indica que la seua erradicació es imposible, per tant s’ha de desarrollar mesures de control i contenció de la seua disperció. La ACA está analitzant la aplicació de mesures restringides de les activitats que es poden dur a terme, amb el objectiu d’evitar la seua propagació en altres llocs.

Noticia original

Noticies relacionades:

EnlaceQue ès el musclo zebra

Videos:



1 comentari:

  1. M'ha cridat l'atenció aquesta noticia perque aquest mol·lusc es un dels més agresius que existeixen avui en dia a Espanya.
    El mol·lusc zebra, és una gran amenasa per a la biodiversitat, i com no, també per a les espècies autoctones. Provoquen talls als banyistes a causa de la seua closca trencada i con no, el problema més greu, el taponament de tuberies i conductes de l'aigua reduint i obstruint el pas d'aquesta.
    Les prevencions que s'han aplicat han sigut la desinfecció de taules de surf i barques de pesca que s'introdueixen als rius, i una altra prevenció és que no es podrà util·litzar esquers vius per a la pesca.
    Aquí deixe un vidio sobre les invasions biològiques d'aquest mol·lusc:
    http://www.youtube.com/watch?v=xibdwbXU8lA

    ResponElimina