dijous, 20 d’octubre del 2011

La inestabilidad solar afecta el clima de l' hemisferi nord terrestre

Les variacions de l' activitat del sol tenen un impacte en la meteorologia de l' hemisferi nord i la inclusio podria millorar les prediccions sobre l'escalfament.
Pero per falta d'instruments adaptats , el vincle entre el cicle solar i la meteorologia no ha estat demostrat. Per acabar amb el dubte un equip de meteorologics britanics van analitzar del dades mes recurrents sobre les radiacions emeses pel sol.
Curiosament estes radiacions ultraviolades tenen un impacte estristament regional , sense cap mesura a nivell de les temperatures del planeta. Donat el cicle solar d'onze anys podria millorar les   prediccions situades fora del tropics.
Aquest tema es serio perque les radiaccions ultraviolades desempenyen un paper  particularmen important en l'escalfament de la estroposfera. Per exemple una variacio d'uns percentatges d'ultraviolades solars durant onze anys pot comportar camvis d' orde en la concentracio de l'ozo d'un grau de temperatura tropical.
Els resultats de alguns cientifiscs son intriganst , pero el investigadors no integren el model del ''efecctes de la capa d' ozo''.

video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada