dilluns, 31 d’octubre del 2011

El càncer de mama

Els avanços científics, tecnològics i mèdics, han permés no sols una major taxa de supervivència , sino també la millora de la qualitat de vida de les pacients i la reducció de la taxa d’ extirpació mamaria.
La qualitat de vida de les pacients ha millorat tant en la fase de tractament com en el postractament degut a que s’han vist reduïdes les vasectomies o l’extracció dels gaglis. Amés els tractaments de radioterapia son molt més llimitats i estan ben regulats, per lo tant no hi ha problemes relacionats amb cremaures greus i cròniques. Tan mateix, la quimioteràpia actualmente es tolera bé i deixa poques consequències.
M’algrat que la mamografia és realitza superada l’edat dels 40 anys, el 15 per cent dels casos de càncer de mama es diagnostiquen en dones de menor edat.
El problema en aquest cas en dones tant joves, es que, a excepció de que el càncer siga familiar, no es coneix amb claredat els factors que son causa del desenvolupament de la malaltia.
Les revisions ginecològiques i les mamografies a partir dels 40 anys son fonamentals per a poder detectar el tumor abans que arribe a la fase més agresiva. Però a més, han sorgit altres tècniques com son les ecografíes d’alta qualitat, que permeteixen detectar tumors xicotets, que no es veuen a les mamografies i ecografies convencionals.
No sols hi ha que previndre aquesta malaltia sino que hem de tindre salud tant en la infància, en l’adolescència com en la menopausia. Si hi ha salud, no hi ha enfermetat, i si hi ha, s’erradica millor.


Noticies relacionades:


Vídeo:


2 comentaris:

  1. Hem pareix prou interesant aquesta noticia per el fet que esta enfermetat la pot patir perfectament quansevol persona que tu puges coneixer, però esta enfermetat a tingut molts avanços respecte als tractaments i a trobar els tumors de les persones que ho pateixen.
    He trobat una pàgina interesant on pots coneixer millor tots els problemes que poden sorgir i tambe hi ha informació sobre altre tipo de cancer.
    http://www.elmundo.es/elmundosalud/especiales/cancer/mama.html

    ResponElimina