divendres, 21 d’octubre del 2011

Aigua a l'espai

Aquest estiu, es trobaren indicis de presencia d’aigua a l’espai. L’aigua en qüestió es troba als discs protoplanetaris , explicarem un poc el concepte de disc protoplanetari. Un disc protoplanetari és una acumulació de material que gira al voltant de joves estels que donaran lloc a planetes. I ací es on canvia el que anteriorment es creia. S’ha descobert que els discs protoplanetaris no contenen l’aigua únicament en forma de vapor d’aigua, sinó que també contenen aigua en forma de gel. Per tant, afirmen astrònoms de la revista ‘Science’, “S’ha descobert que la quantitat d’aigua a l’espai és infinitament major del que es pensava”.
Segons Michiel Hogerheijde, la quantitat de cristalls de gel del disc “seria suficient per plenar varis milers de cops la massa de tots els oceans terrestres”. Concretant més la situació dels cristalls de gel sobre els quals estem parlant, s’han trobat a la regió externa d’un dels discs protoplanetaris en qüestió, que gira al voltant d’un estel anomenat TW Hydrae (a una distància d’entre 10 i 175 anys llum de la Terra), gràcies al telescopi espacial Herschel, de l’Agencia Espacial Europea (ESA), i es tracta, precisament de la mateixa regió on es creu que es formaren els cometes i els planetes gegants.


Aquest gran depòsit de vapor d’aigua congelat, es un punt de reafirmació per als científics que recolzen una de les teories referents a l’origen de la vida. La teoria que enuncia que l’aigua de la terra es provinent de cometes i asteroides congelats de l’espai.
Així doncs, potser cada cop ens aproximem un poc més a desentaular els misteris sobre l’origen de la vida i sobre preguntes traslladades al llarg de les èpoques com: qui som? O d’on venim?







- Video relacionat:




-Més informació sobre astronomía


-Noticia relacionada


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada