diumenge, 23 d’octubre del 2011

Detectades dues erupcions submarines a la costa sud de El Hierro

Els tripulants del Salvament Maritim, han sigut la vesprada del dia 12 d'octubre els primers en veure evidencies directes de les erupcions submarines de El Hierro. Fins que aquestos avisaren dues taques marrons amb un fort olor a sofre i peixos morts, tot eren indicis indirectes. Les erupcions estàn més prop de lo inicialment calculat. Una es situa  a 3'7 kilometres i 750 metres de profunditat i altra a 1'8 kilòmetres i 500 metres al sud-oest de La Restinga. La salva-mar va eixir a recorrer dades per als científics. A falta de un gran vaixell oceanogràfic en la zona que s'avalua l'evolució del fons marí , amb xicotetes embarcacions de superfície, els científics prengueren mostres de la presencia de gasos que pogueren indicar una erupció. El dilluns 17, les autoritats ordenaren evacuar als 600 habitants de La Restinga per el temor de que una erupció pròxima a la costa  generara una explosió. Les erupcions submarines son molt mes perilloses conforme s'acosten a la superfície, ja que poden reaccionar de forma violenta amb l'aigua del mar. Des de el litoral, la taca era a penes visible, encara que alguns veïns asseguraven que amb prismàtics aconseguien veure el bombolleig. La aparició, ja sense ningun dubte de les dos erupcions podia explicar la baixada en el senyal del temor volcànic que registraren els sismògrafs. Al eixir el magma, teòricament es va reduir la pressió sobre el subsol i per lo tant la intensitat del tremolor pugui baixar.

     


Noticia Original 

Noticia Relacionada 
Noticia Relacionada

1 comentari:

  1. He escollit aquesta notícia perquè m'han agradat molt les fotos i el vídeo m'ha servit d'ajuda per entendre les erupcions submarines d'aquest volcà.
    He trobat aquesta notícia amb un vídeo molt interessant sobre les primeres imatges gravades d'aquest volcà submatí al Hierro.
    http://www.elmundo.es/elmundo/2011/11/02/natura/1320240908.html

    ResponElimina