dissabte, 22 d’octubre del 2011

El Hierro registra un terratrèmol de magnitud 4,3, el major des de que es van intensificar els tremolors

L’illa canària de El Hierro esta sotmesa des d’aquest estiu a una sèrie de continus terratrèmols molt baixos en la escala de Richter. La nit del nou d’octubre es va produir un sisme de 4,3 graus, el més fort de tots ja que s’ha sentit en tota l’illa, l'epicentre ha estat a 1 km de la costa sud i a 13 km de profunditat. Molts vulcanòlegs afirmen que els continus sismes es deuen a un moviment de la lava en el fons de la cortesa oceànica, a uns 15 km de profunditat i preveuen una imminent erupció submarina sense riscos per a la població. 
La localitat de La Restinga és on s’han sentit més els tremolors i al sisme de 4,3 graus, en les posteriors 7 hores s’havien produït diverses rèpliques molt dèbils, ja que la major era de 2,3 graus, quasi imperceptible i sense causar a penes danys personals i materials.   

Aquest dèbil terratrèmol ha provocat el temor en els ciutadans a una possible erupció volcànica terrestre, ja que com ja sabem totes les illes del arxipèlag canari son d’origen volcànic. Els habitants de l’illa ja estan més que acostumats a conviure amb les continues rèpliques però molt tensos per si aquests sismes van augmentant la seua intensitat, ja que des del juliol els sismògrafs ja han contabilitzat al voltant de 10.000 tremolors, la gran majoria gens importants. 

Tan  el Comité Estatal de Coordinació de Protecció Civil sobre Riscos Volcànics com el govern autonòmic criden a la calma de la població i han insistit que s’estan prenguen solament mesures de prevenció ja que els riscos de patir una erupció volcànica en l’illa son molt baixos. 


Noticies relacionades:

Video: 

1 comentari:

  1. Jo si estiguera en el cas dels ciutadans de l'illa buscaria mesures o fins i tot em plantejaria anar-me'n a viure a un altre lloc.
    Perquè primer de tot és la meua salut i després les altre coses.
    Sols dir que buscaren ajudes per a evitar alguns d'eixos terratremols o que buscaren mesures per a que no causaren tantes morts. Encara que fora un gast molt gran valdria la pena, ja que així es salvarien algunes vides.

    ResponElimina