diumenge, 16 d’octubre del 2011

Producte dietètic: adjectiu ampli, d’us excessivament ampli

En l’actualitat, existeixen una gran quantitat de productes dietètics que en molts casos, fan entendre al comprador una realitat incerta. Els nutricionistes que treballen als hospitals, al•leguen que a les seues consultes apleguen pacients amb una gran confusió en aquest tema.
El que a un aliment l’anomenen light , sols significa que ens aporta un 50% menys de greix, un 30% menys de calories o un 50% menys de sodi que el producte original. En quant aquest tipus de producte, pot tenir una gran quantitat de calories que la gent pot arribar a ignorar. També es parla d’aliments baixos en calories o dietètics, aquestos primers sols aporten entre un 45 – 50% menys de les calories del producte real, i els dietètics, són una petita derivació dels components de l’aliment de partida.
En quant als productes per als diabètics, els consumidors ho gastem com un aliment baix en glúcids i hidrats de carboni, però en contraposició, han de saber que com a retall d’aquest nutrient, està l’augment de calories, greixos i proteïnes.


Noticies Relacionades:

Vidio

2 comentaris:

  1. La veritat es que mai m’havia parat a pensar en al confusió que comporta el nomenclament de aliments dietètics i “light”. Estic d’acord amb que açó pot comfondre a la población, i per tant, es deuria mostrar un poc més quin és el real significat d’aixó.
    No obstant aixó les persones també deurien preocupar-se per informar-se en les etiquetes nutricionals de qué és el que porta l’aliment que van a consumir. Per molta información que és done, u deu ser precabut i no fiar-se mai del que es menciona a anuncis publicitaris, sinó de descubrir la veritat per u mateix.En aquest punt estic en desacord, no es pot esperar que tot t’ho expliquen, perquè de vegades eixes explicacions no interesen per a certes persones…

    ResponElimina
  2. Desde el meu punt de vista pense que les persones es deurien de preocupar en mirar l´etiqueta dels productes abans de comprar-los ja qua hi han vegades que en els anuncis de televisó... no ens donen una informació necessaria i valida.En el ca dels aliments "lights" tene un 30% menys de calories, un 50% menys de greix... però en realitat aquest producte pot tenir una gran quantitat de calories que la gent desconeix.

    ResponElimina