dilluns, 24 d’octubre del 2011

Tremola Turquia

Un terratrémol, el diumenge al migdia, va sacsar esud-est de TurquiaL'Ercisuna ciutat, situada a pocs quilòmetres de l'epicentre va ser una de les més castigades per la tremolor de 7,2 en l'escala de Ritcher. A mesura que avancen les hores, el nombre de víctimes augmenta. El ministre Idris Naim Sahin, xifra en almenys 264 els difunts i  més d'1.300 els ferits. Ha explicat també que el total de víctimes han sigut trobades en la província de VanPerò també s'han vist afectades les províncies de BitlisBatmanDiyarbakirMus i Hakkari, encara que en menor grau.
El centre d'emergències ha calculat almenys 400 desapareguts. S'han afonat prop de 25 edificis. A més, l'aigua i l'electricitat no funciona i les línies telefòniques estan saturades. 500 professionals ha acudit a la zona, dos avions militars estan en camí a més de camions amb mantes, menjar, tendes de campanya i estufes. Israel també ha oferit ajuda a Turquia.
La tremolor es va produir a uns cinc quilòmetres de profunditat, per la qual cosa en l'epicentre es va sentir com un sisme d'entre 8 a 9 de magnitud. Després de la tremolor inicial s'han registrat diverses rèpliques de magnituds entre 3 i 5,5, per la qual cosa les autoritats han recomanat no tornar als edificis encara.
Turquia és un país que descansa entre dos plaques tectòniques. Les tremolors són molt habituals, no obstant això, les seues construccions no estan preparades per a resistir-los. En 1999 un tremolor de 6,8 va matar a més de 18.000 persones en l'oest de Turquia. Al maig d'enguany un altra tremolor en el nord-est del país va matar dos persones i va causar 79 ferits.


Noticies relacionades:



Video

1 comentari:

  1. Els terratremols son fenomens naturals que afecten a tot el mon.Normalment a tots els llocs, pero hi ha zones que tenen mes ric de patir terratremols, es per aixo que es preparen per si n'ocorregera algun.El el cas de Turquia que no es una zona molt activa, no estaven preparats per aquest fenomen per aixo eren mes vulnerables i les conseqüencies han sigut mes nefastes que si hagura ocorregut al Japo on ja o tenen asumit.

    ResponElimina