dimecres, 26 d’octubre del 2011

Impressionant desprendiment a Cornualles(Anglaterra)




El passat 3 d’octubre, Richard Hocking, un ingenier que estava medint esquerdes, va grabar unes imatges de dotzenes de mils de tonellades de roca caiguent al mar per la caiguda d’un penya-segat, a Cornualles(sud-est d’Anglaterra). Aquest penya-segat es l’anomenat “Cala del Hombre Muerto”( Deathman´s cove).
Aquest dramàtic despreniment de 100 m de paret, va acabar desintegrant-se en un núvol de pols i d’aigua blanca. La caiguda de seccions costaneres com estes, són causades per una combinació de les ones que xocàven la base del penya-segat, que junt amb el vent, acabàren de produir la caiguda. Aquesta caiguda a la costa es molt complicada de grabar-la.
En el vídeo es pot observar com es van dibuixant les fractures que després seràn els plànols de ruptura per al despreniment final. S'estima que prop de 100.000 tones de roca i arena van caure al mar. Aquest tipus de despreniments són un acte geològic voluminós. De fet, el més gran del que es coneix, va passar el 1999 , al penya-segat de pedra calcària més alt de Gran Bretanya(200.000 tones).

Notícia original

Noticies relacionades
-Desprendimientos de roca afectan Proyecto Misicuni

- Utilizando helicopteros para prevenir desprendimientos de rocas



Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada