dissabte, 22 d’octubre del 2011

MARIA I ELS MARATONS

Cada persona corre pels seus motius. Com Josele Ferré que corre amb la seua filla Maria, però d'una menera molt diferent a molts altres pares.
Aquest és un gran atleta i encara que sempre ix l'últim no l'importa, sols l'importa la felicitat de Maria. Desde 2007 Maria ix amb el seu pare, en carro a correr; amb tant sols 12 anys és una persona que lluïta molt per la seua vida.

A Maria li diagnosticaren la seua malaltia als 18 mesos, ja que s'adonaren de que no caminava ni parlava. Ni tan sols podia controlar els seus moviments.
El seu pare el qual és electricista i un apasionat pel deport, notà que la vida li possava dures probes amb la malaltia de Maria.
Els pares de Maria començaren un dur camí fins poder descobrir 2 anys després la malatia que patia. Era el sindrome de Rett .
Ara Maria pateix una incapacitat del 87% i més perjudicis a causa de la maltia.
Un dia eixiren a correr, però amb la Maria al carro i va ser quan el seu pare s'adonà que així la Maria es sentia millor.
Descubrí que al mateix temps que ell estava corrent la seua filla somreia sense causar-li cap dels seus atacs.
Junt al seu pare Maria ha vençut molts enfrentaments del sindrome i també amb gent que coneix tot el que ha viscut, fins i tot els participants del maratons.

Maria va fer el marató de Valencia, encara que un jutge a 20 metres de la meta els expulsaren. Però gràcies a aquest fet el seu pare es va fer més fort per a intentar participar en maratons amb ella.
Junts pare i filla feren el marató de Barcelona, de Victoria, de Valencia i de Castelló. I també en el de Iroman de Lanzarote, encara que aquest el va fer sols Josele ja que hi constava de 3 probes, una de natació, un de bici i un a peu, però la Maria sempre l'estava esperant després de cada prova.

Encara que Josele fa 4 mesos que s'ha quedat sense traball, continuen corrent però ara més a prop de cada, perqè els hotels són molt costossos.
Aquest notava que tenia molt de recolçament de reds socials i de molts atletes, crea un pàgina web on venia camises per a ajudar a la seua filla, a més a més, uns dels seus beneficis eren destinats a una fundació de Barcelona on hi tractaven el sindrome de Maria.

Noticia original

Noticies relacionades
Sindrome de Turner
Sindrome de asperger

Videos




2 comentaris:

  1. En la meua opinió, és una noticia il•lusionant i plena d'esperança la que tenen els pares amb la seua filla. Un gran esforç i treball que realitzen diàriament per veure feliç a Maria i obtindre una xicoteta satisfacció dins d'ells. No perdre la positivitat mai en aquests moments, sempre ser forts davant d'aquesta tràgica realitat que amenaça amb intensitat a famílies. Una busca d'eficaces solucions perquè aquets tipus de síndromes que afecten a una part molt reduïda de la població no vaja a pitjor, i per la qual cosa es mantinga estable.
    En definitiva, aquestes malalties tan estranyes com el síndrome de Turner com el de Asperger, son malalties que necessiten subvencions econòmiques per part de les autoritats i moltes atencions científiques i socials . Encara que afecten a un part molt menuda de la població i siguen malalties "rares" no significa que no siguen igual d'importants com un famós càncer o el parkingson.

    ResponElimina